DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Yusuf Dikeç’in Atış Pozu Gündemde
17 okunma

Yusuf Dikeç’in Atış Pozu Gündemde

ABONE OL
20 Ağustos 2024 13:37
Yusuf Dikeç’in Atış Pozu Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda, Türkiye’ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan’la birlikte büyük bir başarı elde etti. Dikeç’in atış pozu, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Dikeç’in ekipman kullanmadan rahat bir şekilde yaptığı atış sırasında çekilen fotoğrafı ve video görüntüleri milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı ve beğenildi. Uluslararası medya kuruluşları ve milyonlarca takipçisi bulunan hesaplar, milli sporcunun bu etkileyici pozuyla ilgili haberler yayınladı.

Ticari Amaçla Kullanım Uyarısı

Yusuf Dikeç’in olimpiyat oyunları sırasında çekilen bu özel pozu, çok sayıda farklı tişört baskıları ve animelerde yer aldı. Ancak uzmanlar, bu pozun ticari amaçla kullanılmasının sporcu açısından maddi ve manevi zararlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Patent Marka Vekilleri Derneği Başkanı Uğur Yalçıner, herkesin kişisel verilerinin ve görüntülerinin koruma altında olduğunu vurgulayarak, uluslararası alanda tescil haklarının geçerli olduğunu belirtti. İzin alınmadan kullanılan görüntülerin hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olabileceğini ifade etti.

İzinsiz Kullanım Cezai Yaptırıma Tabi

Yalçıner, Yusuf Dikeç’in kişisel görüntülerinin izinsiz olarak kullanılmasının hukuki işlemleri gerektirebileceğini belirtti. İsim ve imajların izinsiz kullanılmasının kişilere maddi ve manevi zarar verebileceğini ifade etti. İzinsiz kullanım yapanlar hukuki süreçlerle karşı karşıya kalabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP