İSTANBUL (AA) – Yurtiçi Kargo, “Otomasyonlu Transfer Merkezleri Projesi”nin Eskişehir etabını tamamladı.
Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, geçen eylül ayında 2024 yılı için iki büyük otomasyon merkezini inşa edileceğini açıklayan Yurtiçi Kargo, projelerin birincisi olan “Eskişehir Otomasyonlu Transfer Merkezi”nin imalini tamamladı.
Arıkanlı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Subaşı, Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol ve Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu'nun iştirakiyle Eskişehir'de açılışı gerçekleştirilen proje, saatte 10 bin kargonun otomasyon sistemleri tarafından sınır araçları ortasında transfer edilmesini sağlıyor.
Yeni proje kapsamında dalda birinci kere transfer merkezlerinde robot kullanımı başlamış oldu.
Yurtiçi Kargo'nun daha evvel inşa ettiği tüm otomasyon merkezlerinde benzeri bant, IOT ve otomasyon sistemleri kullanılırken, Eskişehir'de inşa edilen merkezde belge gönderilerinin ayrıştırılması için de robotlar kullanılıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, teknolojinin sağlayabileceği tüm imkanları kullandıklarını aktardı.
Yıllar evvel yalnızca yurtdışı ziyaretlerinde görülen sistemlerin artık Yurtiçi Kargo'da projelendirilip inşa edildiğini belirten Önyol, “Kaliteli hizmetimiz ve süratli teslimatımız ile bilinen bir markayız. Yaşadığımız devir artık teknoloji çağı ve biz de teknolojinin gücüyle daha da hızlanacağız.” sözlerini kullandı.
Önyol, kargo bölümünde transfer merkezlerinin çok büyük değer taşıdığını ve hayata geçirilen çalışma ve iyileşmelerin operasyon suratlarına direkt tesir edeceğini vurguladı.
Transfer merkezlerinin çoklukla büyük kargo şirketlerinin dağıtım ağında stratejik pozisyonlandırılmış kargo kabul, sürece ve dağıtım tesisleri olduğunu aktaran Önyol, bu tesislerde gelen kargoların kabulü, sıralanması, yönlendirilmesi, şubelere yahut dağıtım merkezlerine transfer edilmesi üzere süreçlerin gerçekleştirildiğini bildirdi.
– “Yaşadığımız periyot artık teknoloji çağı ve biz de teknolojinin gücüyle daha da hızlanacağız”
Önyol, transfer merkezlerinin kargo operasyonlarının kalbi olduğunu ve bu noktalara yapılan yatırımların büyük ehemmiyet arz ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Yurtiçi Kargo'da bilhassa 2021 sonrasında son 3 yılda çok büyük otomasyon projelerini hayata geçirdik. Şu anda İstanbul'da üç adet olmak üzere, Antalya, Adana, Bursa, İzmir, Eskişehir, Gaziantep kentlerinde otomasyonlu transfer merkezlerine sahibiz. Ayrıyeten toplamda 33 adet transfer merkezimiz bulunuyor. Fakat Eskişehir'de inşa ettiğimiz merkezi, şuana kadar inşa ettiklerimizden ayıran kıymetli bir özelliği bulunuyor. Bu projede, bölümde belge gönderiler ismini verdiğimiz küçük kargoları robotlar ile ayrıştırıyor ve çizgilerine ayırıyoruz. Sistemin başında bulunan operatör yalnızca kargonun barkodunu okutuyor ve geriye kalan tüm işi robotlar yapıyor. Bu sayede çok yüksek bir sürece kapasitesine ulaşılabiliyor. Bu sistem, kargo bölümünde Eskişehir ile başlamış olacak.”
Projenin tamamlanmasının akabinde Ankara'da gerçekleştirilecek yeni otomasyon merkezi inşasına odaklandıklarını belirten Önyol, “Eskişehir’in akabinde saatte 50 bin adete kadar kargo işleyebilen otomasyonlu transfer merkezimizi Ankara'ya inşa etmeye başladık. Burada da tekrar teknolojinin bize sunduğu tüm imkanları gerçeğe dönüştüreceğiz. Proje bittiğinde saatte 50 bine yakın kargo tek bir merkezde işlenebilir olacak ve bu yıl içerisinde onun da kapılarını kargo kabulüne açacağız.” bilgisini paylaştı.
GÜNDEM
14 gün önceGÜNDEM
16 gün önceGÜNDEM
19 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
27 gün önceYAŞAM
29 gün önce