DOLAR 34,0494 0.08%
EURO 37,9718 0.26%
ALTIN 2.825,040,01
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Yüksekova ve Şemdinli’den Tıp Fakültesine Yerleşen İki Başarılı Öğrenci
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Yüksekova ve Şemdinli’den Tıp Fakültesine Yerleşen İki Başarılı Öğrenci
19 okunma

Yüksekova ve Şemdinli’den Tıp Fakültesine Yerleşen İki Başarılı Öğrenci

ABONE OL
4 Eylül 2024 18:06
Yüksekova ve Şemdinli’den Tıp Fakültesine Yerleşen İki Başarılı Öğrenci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde yaşayan Yurtseven ve Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyünde yaşayan Özer, lise eğitimlerini tamamlayarak Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girdiler. Ancak istedikleri bölümlere yerleşemeyen bu iki öğrenci, ailelerine yardım etmeye başladılar.

Yurtseven, çiftçilikle uğraşan ailesine destek olurken, Özer ise arıcılık yapan babasına yardım etti. Ancak eğitimlerinden vazgeçmeyen gençler, her fırsatı ders çalışarak değerlendirdiler. Eksik oldukları konularda öğretmenlerinden destek alan, gece geç saatlere kadar çalışarak sınava hazırlandılar.

Yorucu bir sürecin ardından sınava giren ve başarıyla yerleşen Yurtseven ve Özer, hayallerini kurdukları tıp fakültesine girmeye hak kazandılar.

  • Yurtseven: Sınavda 484,641 puan alarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Elektrikler kesilince mum ışığında ders çalışan Yurtseven, ailesine gurur yaşattı.
  • Özer: 481,375 puanla aynı üniversitenin Tıp Fakültesi’ne giren Özer, köyünde ilk doktor olmayı hedefliyor. Babasının arıcılıkla geçimini sağladığını ve onun desteğiyle motive olduğunu belirtiyor.

Bu zorlu süreçte ailelerinden aldıkları destekle, çalışma azimleri ve kararlılıklarıyla başarıya ulaşan Yurtseven ve Özer, hayallerinin peşinden koşarak istedikleri noktaya geldiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP