DOLAR 34,1155 0.28%
EURO 38,0962 0.09%
ALTIN 2.865,611,30
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Yukarı Deniz Derneği Dalgıçları Van Gölü’nde Mikrobiyalit Keşfetti
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Yukarı Deniz Derneği Dalgıçları Van Gölü’nde Mikrobiyalit Keşfetti
7 okunma

Yukarı Deniz Derneği Dalgıçları Van Gölü’nde Mikrobiyalit Keşfetti

ABONE OL
16 Eylül 2024 14:12
Yukarı Deniz Derneği Dalgıçları Van Gölü’nde Mikrobiyalit Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yukarı Deniz Derneği üyeleri, Van Gölü’nde gerçekleştirdikleri dalışta mikrobiyalitlerin yoğun olarak bulunduğu bir noktada keşiflerde bulundu. Dernek Başkanı Cumali Birol’un da katıldığı dalışta, 34 metre 60 santimetre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde yeni bir mikrobiyalit tespit edildi. Bu keşif, Van Gölü’nde şimdiye kadar bulunan en büyük mikrobiyalit olarak kayıtlara geçti.

Dernek Başkanı Birol:

“Van Gölü’ndeki yapıları keşfetmek amacıyla düzenlediğimiz dalış etkinliklerinde son derece önemli bir noktaya ulaştık. Bugün Van Gölü’nde 34 metre 60 santimetrelik bir mikrobiyalit keşfettik. Üst genişliği yaklaşık 15 metre olan bu mikrobiyalit, bugüne kadar Van Gölü’nde görülen en büyüğü.”

Mikrobiyalitlerin turizme kazandırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Birol, “Adilcevaz ve Van Gölü çevresindeki mikrobiyalitlerin turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Mikrobiyalitler, palmiye ve sedir ağaçlarını andırıyor ve eşsiz güzellikleriyle dalışseverleri Van Gölü’ne çekiyor. Bugün kaydettiğimiz en büyük mikrobiyalit, ileriki günlerde karşılaşacağımız farklı keşiflere bir örnek teşkil ediyor.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP