DOLAR 34,0295 -0.07%
EURO 37,8494 0.36%
ALTIN 2.749,760,79
İstanbul
26°

AÇIK

16:45

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Yıldız Sarayı’nın Açılış Tarihi ve Detayları
30 okunma

Yıldız Sarayı’nın Açılış Tarihi ve Detayları

ABONE OL
17 Temmuz 2024 19:09
Yıldız Sarayı’nın Açılış Tarihi ve Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıldız Sarayı 19 Temmuz’da Ziyarete Açılıyor

Osmanlı Devleti’nin son sarayı olan Yıldız Sarayı, 19 Temmuz’da ziyarete açılacak. Sultan III. Selim zamanında yaptırılan ve Sultan II. Abdülhamid döneminde genişletilerek devlet sarayına dönüştürülen Yıldız Sarayı kompleksinin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Restorasyon Süreci ve Açılış Tarihi

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, sarayın uzun süredir kapalı olduğunu belirterek, 2015 yılında Cumhurbaşkanı liderliğinde yapılan çalışmalarla sarayın restore edildiğini ve 2018’de Milli Saraylar Başkanlığı’nın devraldığını açıkladı. Yıldız Sarayı’nın 19 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacağını ve ziyaretçileri kabul edeceğini duyurdu.

Ziyaretin Detayları ve Ücretlendirme

Yıldız Sarayı’nın ziyaret ücretleri henüz belirlenmemiş olup, başlangıçta belirli bir süre ücretsiz ziyaret edilebileceği belirtildi. Ziyaretçilere müze kartı ile kolaylık sağlanacağı ifade edildi.

Açılacak Yapılar ve Eserler

  • Büyük Mabeyn Köşkü
  • Çit Kasrı
  • Küçük Mabeyn Köşkü
  • Harem Dairesi
  • Limonluk

Ayrıca, Yıldız Sarayı’nda Osmanlı dönemine ait nadir eserlerin sergileneceği kütüphane, fotoğraf albümleri ve yazma eserler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Yıldız Sarayı’nın Tarihi

Osmanlı Devleti’nin son sarayı olan Yıldız Sarayı, Sultan II. Abdülhamid döneminde devletin yönetim merkezi ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Saray, 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla önemini yitirerek farklı amaçlarla kullanıldı ve 2018’de Milli Saraylar’a devredilerek restore edilmeye başlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP