DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:26

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Yıldız Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğruyor
23 okunma

Yıldız Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

ABONE OL
27 Temmuz 2024 18:06
Yıldız Sarayı Ziyaretçi Akınına Uğruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Saraylar Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sultan 3. Selim zamanında inşa edilen ve Sultan 2. Abdülhamid döneminde genişletilerek devlet sarayına dönüştürülen Yıldız Sarayı, 6 yıllık restorasyon sürecinin ardından ziyarete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 19 Temmuz’da gerçekleştirilen açılış töreninin ardından sarayı 20 Temmuz’dan bu yana ziyaret edenlerin sayısı hızla artıyor.

Restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından halka açılan sarayda, “Büyük Mabeyn Köşkü”, “Çit Kasrı”, “Küçük Mabeyn Köşkü” ve “Has Bahçe” gibi yapılar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Sultan 2. Abdülhamid’e ait eserlerin sergilendiği müze konseptiyle dikkat çeken saray, özellikle Sultan’ın kütüphanesi büyük ilgi görüyor.

Yıldız Sarayı, Beşiktaş’ın Yıldız Tepesi’nde bulunmakta olup, 1 hafta gibi kısa bir sürede şehrin en popüler ziyaret noktalarından biri haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeyle 1 Eylül’e kadar ücretsiz ziyarete açık olacak olan saray, her gün binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Sultan 2. Abdülhamid’e ait eserlerin sergilendiği “Büyük Mabeyn Köşkü” ve Çit Kasrı’nda bulunan müze bölümleri büyük ilgi görürken, bahçe ve kütüphane de ziyaretçiler tarafından merakla keşfediliyor. Saray, Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olması ve nadir eserlerin bulunduğu kütüphanesiyle tarih ve sanat tutkunlarını cezbediyor.

  • Saray, pazartesi dışında her gün ziyarete açık.
  • Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle haftada binlerce kişi ağırlanıyor.
  • Sultan 2. Abdülhamid’in hayatına ve liderliğine ışık tutan eserler ilk defa müze konseptinde sergileniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP