DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Yıldız Sarayı, Tarihi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Yıldız Sarayı, Tarihi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
27 okunma

Yıldız Sarayı, Tarihi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

ABONE OL
22 Temmuz 2024 14:36
Yıldız Sarayı, Tarihi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sultan III. Selim döneminde inşa edilen ve Sultan II. Abdülhamid zamanında genişletilerek devlet sarayı haline getirilen Yıldız Sarayı, 6 yıllık restorasyon sürecinin ardından kapılarını halka açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 19 Temmuz’da gerçekleştirilen açılış töreninde “Büyük Mabeyn Köşkü”, “Çit Kasrı”, “Küçük Mabeyn Köşkü” ve “Harem Dairesi” gibi birçok yapı ziyaretçilere açıldı.

Açılışın ardından 20 Temmuz’dan itibaren ziyaretçilerini kabul etmeye başlayan Yıldız Sarayı, ilk gün 5 bin 464 kişi, ikinci gün ise 7 bin 420 ziyaretçiyi ağırladı. Sarayın tarihi ve göz alıcı “Hamid Bahçesi” de ziyaretçilerin ilgisini çeken mekanlar arasında yer aldı.

“Hamid Bahçesi” olarak da bilinen bahçe, benzersiz bitki çeşitliliği, doğal su yolları ve özenle tasarlanmış peyzajıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Ayrıca, Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı “Mabeyn Köşkü” de ziyarete açılan mekanlar arasında bulunuyor.

Sultan II. Abdülhamid’in hayatı, kişiliği ve liderliği hakkında bilgi veren eserlerin sergilendiği sarayda, Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük kütüphanelerinden biri olan kütüphane, marangozhane ve Yıldız Albümleri’nden seçilen fotoğraflar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

  • Kütüphanede askeri, coğrafi, felsefi ve edebi eserler bulunmaktadır.
  • Yazma eserler arasında Kanuni Sultan Süleyman’a ait divan, Matrakçı Nasuh’un Kanuni’nin Irak seferini anlattığı kitap, Katip Çelebi’nin “Cihannüma”sı gibi nadir eserler yer almaktadır.
  • Sultan Abdülhamid ile özdeşleşen Yıldız Sarayı, 1 Eylül’e kadar pazartesi haricinde her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP