DOLAR 34,0143 -0.03%
EURO 37,9027 0.01%
ALTIN 2.827,060,08
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Yerli uçak gemisine adım adım
196 okunma

Yerli uçak gemisine adım adım

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli uçak gemisi hedefine yönelik verdiği talimat üzerine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi tarafından başlatılan milli uçak gemisi tasarımı çalışmalarını denetledi.

ABONE OL
17 Şubat 2024 12:52
Yerli uçak gemisine adım adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda, Türkiye’nin yerli ve milli uçak gemisi hedefine ulaşmak için önemli çalışmalar yapılıyor.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, milli uçak gemisinin konsept tasarımında önemli aşamalar kaydedildi ve tasarımın yerinde incelenmesi için Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Prof. Dr. Haluk Görgün, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Ahmet Akyol, Dr. Mehmet Akif Nacar, Murat İkinci ve Selçuk Bayraktar gibi önemli isimler bir araya geldi.
Ziyaret sırasında, Dizayn Proje Ofisi’nin yüksek mühendislik kapasitesi ve TCG İstanbul Fırkateyni gibi önceki projelerdeki başarılarıyla bilinen mühendislerin, milli uçak gemisinin tasarımına yönelik çalışmaları incelendi.
Bu gelişmeler, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli ve milli projelerle ilgili kararlılığını ve başarısını vurguluyor.

 Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP