DOLAR 34,0370 0.04%
EURO 37,9377 0.18%
ALTIN 2.816,57-0,29
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Yapay Zeka Asistanları ve Mobil Güvenlik
12 okunma

Yapay Zeka Asistanları ve Mobil Güvenlik

ABONE OL
27 Ağustos 2024 15:48
Yapay Zeka Asistanları ve Mobil Güvenlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zeka asistanlarının mobil cihazlarda kullanımı, diğer cihazlarda olduğu gibi bazı güvenlik tehditlerini beraberinde getirebilmektedir. Mobil senaryolarda dikkate alınması gereken özel durumlar bulunmaktadır.

Tushkanov, yapay zeka asistanlarının genellikle “cihazda çalışan” ve “internet üzerinden erişilen” şeklinde iki kategoride bulunduğunu belirtti. Çevrimiçi asistanlar, büyük cihazlardaki sürümlere benzer şekilde işlemekte olup aynı güvenlik kurallarının geçerli olduğunu vurguladı. Gizli bilgilerin asistanlara verilmemesi ve kritik durumlarda asistanların tavsiyelerine tamamen güvenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Tushkanov, yapay zekanın internet ortamında anonim bir varlık olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Sohbet botlarına verilen bilgilerin hesapların ele geçirilmesi durumunda sızabileceğine dikkat çekti ve hesapların güçlü şifreler ve iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunması gerektiğini önerdi.

Tushkanov, cihaz üzerinde çalışan asistanların gizlilik sorunlarını büyük ölçüde çözdüğünü belirtti. Ancak, bu asistanların üçüncü taraf hizmetlerine sorgular göndermesi durumunda gizlilik tehditlerinin büyük akıllı telefon markalarının yerleşik asistanlarıyla benzer hale geldiğini ifade etti.

Yapay zeka destekli uygulamaların diğer mobil uygulamalar gibi benzer güvenlik riskleri taşıdığını belirten Tushkanov, uygulama sağlayıcılarının sohbet verilerini kendi modellerini geliştirmek veya diğer amaçlar için kullanabileceğine dikkat çekti.

  • Akıllı telefonlarda çok kişisel verilerin bulunduğunu ve uygulamaların kötü niyetli olabileceğini
  • Güvenilir uygulamaların yüklenmesi gerektiğini ve resmi uygulama mağazalarının kullanılması gerektiğini
  • Uygulamanın talep ettiği izinlere dikkat edilmesi gerektiğini
  • Potansiyel kötü amaçlı yazılımlara karşı güvenlik çözümü kullanılması gerektiğini

Tushkanov, özellikle sanal arkadaşlar veya duygusal destek sunan chatbot’larla konuşurken sohbetlerin çok kişisel hale gelmemesine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, kullanıcıların gizliliklerini korumaları gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP