DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Yalova Belediye İşçileri Çadır Nöbetinde
35 okunma

Yalova Belediye İşçileri Çadır Nöbetinde

ABONE OL
1 Temmuz 2024 16:24
Yalova Belediye İşçileri Çadır Nöbetinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 150 işçi, Yalova Belediyesi’nde işten çıkarıldıklarını iddia ederek Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde çadır nöbeti başlattı. Sendika üyeleri, işten çıkarmalara tepki göstermek amacıyla dövizler taşıyıp afişler astı.

Hizmet-İş Sendikası’ndan Tepki

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, belediye başkanlarının asli görevinin vatandaşlara hizmet üretmek olduğunu belirterek, Yalova’da belediye emekçilerinin mağdur edildiğini ifade etti.

“Yalova’da yerel seçimlerden bu yana 3 aydır belediye emekçilerinin maaşları günü ve zamanında ödenmediği gibi bir de üstüne, İş Kanunu’na aykırı olarak görev yerleri değiştirilmektedir. Arkadaşlarımız ikramiyeleri, bayram paraları ve mesailerini alamadıkları gibi 150’ye yakın işçi keyfi gerekçelerle işten çıkarılmıştır. Bu zulümdür, adaletsizliktir, insanların ekmeğiyle oynamaktır.” şeklinde konuşan Yıldız, üyelerinin haklarını savunacaklarını ve mücadelelerini eylem çadırında sürdüreceklerini vurguladı.

Mücadele Kararlılıkla Sürdürülecek

Belediye emekçilerinin işlerine iade edilinceye kadar tüm yasal girişimleri ve eylemleri gerçekleştireceklerini belirten Yıldız, sendika olarak üyelerinin hak ve hukukunu korumak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP