DOLAR 34,0327 -0.17%
EURO 38,0062 0.08%
ALTIN 2.816,920,04
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

WWF’nin Akdeniz Günü Raporu: ‘Hasta Bir Çevrede Sağlık Olmaz’
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • WWF’nin Akdeniz Günü Raporu: ‘Hasta Bir Çevrede Sağlık Olmaz’
32 okunma

WWF’nin Akdeniz Günü Raporu: ‘Hasta Bir Çevrede Sağlık Olmaz’

ABONE OL
9 Temmuz 2024 16:01
WWF’nin Akdeniz Günü Raporu: ‘Hasta Bir Çevrede Sağlık Olmaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WWF’nin Akdeniz Günü Raporu: “Hasta Bir Çevrede Sağlık Olmaz”

WWF, Uluslararası Akdeniz Günü’nde yayımladığı raporda, Akdeniz’e düşen mikroplastik miktarının metrekare başına 1,9 milyon olduğunu belirtti. Bu rakam, denizlerde tespit edilen en yüksek mikroplastik oranı olarak kaydedildi.

Raporda ayrıca, Akdeniz’deki kirliliğin sadece denizleri değil, aynı zamanda tatlı su kaynaklarını, havayı ve toprağı da etkilediği vurgulandı. Son 20 yılda hava kirliliği ve zehirli kimyasallar gibi faktörlerden kaynaklanan ölümlerin yılda 9 milyona ulaşarak yüzde 66 oranında arttığı belirtildi.

Zehirli metaller, kimyasallar ve plastik atıklar nedeniyle Akdeniz’deki kirlilik oranının yaklaşık yüzde 87 olduğu raporda ortaya konuldu. Ayrıca, deniz, nehir ve göllerin pestisitler, tarımsal besinler, ağır metaller ve arıtılmamış endüstriyel atıklarla kirlendiği ifade edildi.

  • Raporda, “sonsuz kimyasallar” olarak bilinen perfloroalkil ve polifloroalkil maddeler ile polibromlu difenil eterler gibi maddelerin çevrede birikerek ciddi sağlık riskleri oluşturduğu belirtildi.
  • İtalya’daki nehirlerin yüzde 13’ünün, göllerin yüzde 11’inin verilerin alınabildiği denizlerin büyük çoğunluğunun durumunun kötü olduğu raporda ifade edildi.
  • Avrupa’daki denizlerin yüzde 75 ila 96’sında kirlilik sorununun mevcut olduğu bilgisi de raporda yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP