DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Visegrad Katliamı 32. Yıl Anma Töreni
43 okunma

Visegrad Katliamı 32. Yıl Anma Töreni

ABONE OL
15 Haziran 2024 18:44
Visegrad Katliamı 32. Yıl Anma Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek’in Visegrad şehrinde, 70 sivilin yakılarak öldürüldüğü Pionirska Sokağı’nda düzenlenen anma törenine, Bosna Hersek İnsan Hakları Bakan Yardımcısı Duska Jurisic, Devlet Bakanı Dzemal Smajic, ve Bosna Hersek Yüksek Temsilcilik Ofisi temsilcileri de katıldı. Törene, katledilenlerin yakınları da yoğun ilgi gösterdi.

Katliamda annesi, 2 kız kardeşi ve yeğeni gibi yakınlarını kaybeden Devleta Mesic, kemiklerinin bile bulunamadığı acı olayı yürek burkan bir şekilde anlattı. Anma töreninin organizatörü olan Savaşın Kadın Kurbanları Derneği Başkanı Bakira Hasecic ise, 32 yıl geçmesine rağmen kurbanların kemiklerinin hala bulunamamış olmasını vurguladı.

Visegrad Katliamı: Bir Soykırımın İzleri

Katliam sırasında yaşanan dehşeti gözler önüne seren tanıklıklara göre, Korintik köyü yakınlarındaki Visegrad’da, 32 yıl önce aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 70’ten fazla Boşnak, Sırp askerleri tarafından Pionirska Sokağı’ndaki bir eve toplandıktan sonra içeriye kilitlendi. Sonrasında ev ateşe verilirken, pencerelerden kaçmaya çalışan siviller ise otomatik silahlarla vurularak katledildi. Bu dehşet verici olayda, sadece birkaç kişi canlı kurtulmayı başarabildi.

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi ve Bosna Hersek Mahkemesi tarafından, Visegrad’da gerçekleşen suçlarla ilgili sadece 8 Sırp askerine hapis cezası verildi. Milan Lukic müebbet hapis cezası alırken, diğer 7 kişi 8 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Katliama karışan diğer şüpheliler ise birçok durumda adalete teslim edilmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP