DOLAR 34,0704 0.13%
EURO 37,9416 0.17%
ALTIN 2.823,94-0,03
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı
20 okunma

Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı

ABONE OL
18 Ağustos 2024 13:49
Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı”, Anadolu Ajansı (AA) Global İletişim Ortaklığında Basın Yayın Birliği, Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından organize ediliyor. Fuar, kültürler arası etkileşimi arttırmayı hedefleyen 30 ülkeden katılımcıyı bir araya getiriyor.

Fuarın Genel Koordinatörü: Dr. Muhammed Ağırakça

Dr. Muhammed Ağırakça: “Kitap Gelecektir” sloganıyla düzenlenen fuara 30 ülkeden 300’den fazla yayınevinin katıldığını belirterek, gençlere ve çocuklara güzel bir gelecek bırakmayı amaçladıklarını vurguladı. Fuar kapsamında yüzden fazla konferans ve panel düzenlendiğini, her gün çocuklara ve gençlere yönelik etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

IRCICA Kültürel Miras Yetkilisi: Taha Zahid Özdemir

Taha Zahid Özdemir: IRCICA olarak fuara ikinci kez katıldıklarını belirterek, Kur’an-ı Kerim, İslam sanatları, Osmanlı tarihi ve hat gibi konularda yayınlarını ziyaretçilerle buluşturduklarını ifade etti. Ayrıca, hat sanatı yarışmalarıyla hat sanatçılarını desteklediklerini ve kültürler arası köprü görevi gördüklerini paylaştı.

Akdem Yayınları Editör Yardımcısı: Hafsa İpek Deykitli

Hafsa İpek Deykitli: Akdem Yayınları olarak fuarın kurucularından olduklarını belirterek, Türkçe ve Arapça dil eğitimi kitaplarına ağırlık verdiklerini ve kültürler arası iletişimi desteklediklerini söyledi. Fuar ziyaretçilerine Türkçe ve Arapça dil pratiği yapma imkanı sunduklarını vurguladı.

Fuar Hakkında Genel Bilgiler

  • Fuar 9 gün boyunca sabah 10 ile akşam 10 saatleri arasında ziyarete açık.
  • Fuarda Arap edebiyatının önde gelen isimlerinin katıldığı yüzden fazla konferans ve panel düzenleniyor.
  • Elliyi aşkın ülkeden ziyaretçi fuarı ziyaret ediyor.
  • Fuar, Arap coğrafyası dışındaki en büyük Arapça kitap fuarı olma özelliğini taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP