DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Basın Toplantısı Düzenledi
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Basın Toplantısı Düzenledi
40 okunma

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Basın Toplantısı Düzenledi

ABONE OL
11 Temmuz 2024 22:55
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Basın Toplantısı Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Zirvesi kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO üyeliğini destekleyeceklerini ve Ukrayna’nın uluslararası hukuka göre meşru müdafaa hakkına sahip olduğunu vurguladı. Stoltenberg ayrıca, Ukrayna’nın saldırgan Rusya’ya karşı meşru müdafaa hakkını kullanabileceğini belirtti.

Stoltenberg, üye ülkelerin Ukrayna’ya silah gönderiminin kısıtlamalarını azalttıklarını ve bu durumun Ukrayna’nın Rusya’daki askeri hedefleri vurmasına olanak sağladığını açıkladı. Ayrıca, Rusya’nın NATO üyelerini Ukrayna’ya desteklerinden vazgeçirmeye çalıştığını ancak bu çabalarının ters teptiğini ve NATO üyelerinin desteğini artırdığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Açıklamaları

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, kazanabilmek için silah desteği sağlayan ülkelerden tüm kısıtlamaların kaldırılmasını istedi. Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiğini ve saldırgan bir politika izlediğini belirterek, tüm ortaklarla birlik olunması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, NATO üyeliğine daha da yaklaştıklarını ve gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

NATO-Ukrayna Konseyi Toplantısı

NATO Zirvesi kapsamında liderler düzeyinde NATO-Ukrayna Konseyi toplandı. Stoltenberg, Ukrayna’nın kazanması için desteklerini gösterdiklerini ve Ukrayna için kapsamlı bir yardım paketi kabul ettiklerini belirtti. NATO’nun Ukrayna’nın geleceğine destek olacağını ve NATO üyeliğinin Ukrayna için önemli olduğunu teyit etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP