DOLAR 34,0077 -0.13%
EURO 37,8665 -0.02%
ALTIN 2.817,27-0,27
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Türkiye’nin Doğal Güzellikleri: Vargit Çiçekleri
7 okunma

Türkiye’nin Doğal Güzellikleri: Vargit Çiçekleri

ABONE OL
12 Eylül 2024 17:54
Türkiye’nin Doğal Güzellikleri: Vargit Çiçekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin kuzeydoğusunda Trabzon, Giresun ve Artvin yaylalarında görülen ve yerel halk arasında “mavi yıldız” ve “güz çiğdemi” olarak da bilinen acı çiğdemgiller familyasından “vargit” çiçekleri, sonbaharın gelmesiyle açmaya başladı.

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki 2 bin 100 rakımlı Beypınarı Yaylası’nda çayırlık alanlar, hava sıcaklığının düşmesiyle “vargit” çiçekleriyle renklendi. Beyaz ve mavi tonlarına yakın mor renklerdeki “vargit” çiçekleri, bölge sakinlerinin ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 10 ila 25 santimetre boyunda olan “vargit” çiçekleri, yumrulu gövdeye sahip ve 3-5 yapraktan oluşuyor. Bu çiçekler genellikle 500 ila 3 bin metre yükseklikteki orman açıklıklarında ve yamaçlarda yetişiyor.

Beypınarı Yaylası’nda “vargit” çiçeklerini görmeye gelen ziyaretçilerden Sadık Çolak, vargit çiçeklerinin doğanın sunduğu büyüleyici bir güzellik olduğunu belirterek, “Bu yaz memleketimizin yaylalarını görmek çok güzel. Meşhur vargit çiçekleri yaylalarda kalanlar için sonbaharın yaklaştığının habercisidir, artık köylere dönme zamanı gelmiş demektir.” dedi.

Birgül Çolak ise vargit çiçeklerini gördüklerinde mutlu olduklarını belirterek, “Kışın yaklaştığını görmek, doğanın döngüsünü hissetmek çok güzel bir duygu. Vargit çiçekleri bize bu geçişin en güzel göstergesidir.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP