DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Eğitim Süreci
16 okunma

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Eğitim Süreci

ABONE OL
17 Ağustos 2024 17:03
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Eğitim Süreci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık Duyurusu

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruyla, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanmasına ilişkin genelge 81 ile gönderildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasını taşıyan genelgeyle, modelin eğitim süreci detaylı bir şekilde belirlendi.

Eğitim Süreci

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik planlanan eğitimler kapsamında eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başladı. Öğretmenlerin eğitimi ise 2-6 Eylül’de il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirilecek. Eğitimler, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenlerce teorik ve uygulamalı olarak planlanacak.

Eğitici Eğitimleri

Eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler, modelin kapsamı dışındaki sınıf düzeylerinde derslere giren öğretmenlere de ayrıca teorik ve uygulamalı eğitimler verecek. Eğitimler, il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde planlanarak branş temelli yapılacak.

Yönetici Eğitimleri

Okul yöneticileri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni’ni inceleyecek ve modelin yapı taşları hakkında bilgilendirilecek. Yöneticilere yönelik eğitimlerde rol ve görevlerle ilgili müzakereler gerçekleştirilecek.

Öğrenci Değerlendirmesi

Öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemek için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilere sunulacak ders kitapları ve e-içerikler kullanılacak. Ölçme ve değerlendirme süreçleri, geliştirici bir yaklaşımla ve öğrencilerin bütüncül gelişimini destekleyecek şekilde planlanacak.

Okunacak Eserler

İlgili sınıf düzeylerinde her dönem belirlenen eserler okunacak ve eleştirel film analizi yapılacak. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının teşvik edilmesi ve değerlendirmeleri için özel form kullanılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP