DOLAR 34,0955 0.21%
EURO 37,9598 0.23%
ALTIN 2.817,33-0,26
İstanbul
24°

KAPALI

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Türk Hava Yolları’nın Hava Kargo Markası Turkish Cargo, Küresel Arenada Yükselişini Sürdürüyor
  • ADIM HABER
  • Ekonomi
  • Türk Hava Yolları’nın Hava Kargo Markası Turkish Cargo, Küresel Arenada Yükselişini Sürdürüyor
26 okunma

Türk Hava Yolları’nın Hava Kargo Markası Turkish Cargo, Küresel Arenada Yükselişini Sürdürüyor

ABONE OL
4 Ağustos 2024 13:27
Türk Hava Yolları’nın Hava Kargo Markası Turkish Cargo, Küresel Arenada Yükselişini Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Hava Yolları’nın (THY) hava kargo markası Turkish Cargo, hava kargo taşımacılığında Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’nun en büyük markalarını geride bırakarak 2023 Ağustos ayından bu yana ilk üç hava kargo taşıyıcısından biri haline geldi. Dünyanın en çok ülkesine uçan, yıllık bazda en fazla büyüyen hava kargo firması unvanlarına sahip şirket 2033 yılında sektörün en büyüğü olmayı hedefliyor.

THY Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk, Turkish Cargo’nun başarısını çeşitli fırsatların birleşiminden ve bu fırsatları değerlendirme yeteneklerinden geldiğini belirtiyor. 2033’e kadar sektörde hacim, gelir ve hizmet kalitesi açısından öncü olmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

Turkish Cargo’nun Küresel Arenadaki Konumu

  • Turkish Cargo, 2023 yılında dördüncü sırada yer alırken, 2023 Ağustos itibarıyla önde gelen hava kargo taşıyıcıları arasında üçüncü sıraya yükseldi.
  • 2024’te de elde ettikleri konumu muhafaza ederek, sektördeki varlıklarını güçlendirdiler.
  • 2023 yılında pazar paylarını yüzde 5,8’e çıkararak tarihin en yüksek pazar payına ulaşan Turkish Cargo, sektördeki liderliğini pekiştirdi.

Ali Türk, Turkish Cargo’nun geniş uçuş ağı ve dünyanın en gelişmiş kargo tesislerinden biri olan SMARTIST ile küresel rekabette en üst düzey oyunculardan biri olduklarını vurguluyor.

2033 Hedefleri ve Stratejileri

THY Genel Müdür Yardımcısı Türk, 2033 yılına kadar 10 milyar dolara yakın bir gelire ulaşmayı amaçladıklarını belirtiyor. Bu hedefe ulaşmak için insan ve teknoloji odaklı bir yatırım modeli benimsediklerini ifade ediyor.

  • 2033’e kadar kargo destinasyonlarını 150’ye çıkaracaklarını,
  • Filolarını güçlendirerek 44 kargo uçağına ulaşacaklarını ve SMARTIST kapasitesini artırarak 4,5 milyon tona yükseleceklerini belirtiyor.

Küresel Pazarlardaki Büyüme

Ali Türk, Turkish Cargo’nun küresel pazarın üzerinde bir büyüme sağladığını dile getiriyor. Kızıldeniz’deki kriz ve Asya çıkışlı e-ticaret hacmi gibi faktörlerin olumlu etkileriyle büyümelerini sürdürdüklerini belirtiyor. Türk, Türk ihracatçılarına sundukları destek ile yeni pazarlarda hava kargo ihracatını anlamlı ölçüde büyüttüklerini vurguluyor.

Sonuç

Turkish Cargo, küresel arenadaki yükselişiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerleyen şirket, sektördeki lider konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP