DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Tunceli’de Yaban Keçileri ve Yavruları
33 okunma

Tunceli’de Yaban Keçileri ve Yavruları

ABONE OL
5 Ağustos 2024 16:16
Tunceli’de Yaban Keçileri ve Yavruları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tunceli’nin doğal güzellikleri arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı, koruma altındaki yaban keçileri ve yavrularına ev sahipliği yapıyor. Kentin 8 kilometre uzağında bulunan milli park, yaban hayvanları için önemli bir yaşam alanı oluşturuyor. Doğal akarsuları, zengin bitki örtüsü ve dağlarıyla dikkat çeken Tunceli, yaban keçileri için ideal bir ortam sunuyor.

Yaz aylarında milli parkta sıkça görülen yaban keçileri, yaklaşık 1 ay önce başlayan yavrulama dönemiyle birlikte popülasyonlarında artış yaşıyor. Yavrularıyla birlikte kayalıklarda dolaşan keçiler, beslenmek için meşe ağaçları ve bitkileri tercih ediyor. Ayrıca sıcak havalardan kaçınmak için serin alanları tercih eden yaban keçileri, zaman zaman Munzur Çayı’ndan su içmeye de iniyorlar.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekipleri, yaban keçilerini kaçak avcılıktan korumak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede ekosistemin önemli bir parçası olan yaban keçileri, güvende tutuluyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı’nı ziyaret eden turistler, yaban keçilerini görmek ve fotoğraflamak için parkı tercih ediyor. Günübirlik turlarla gelen ziyaretçiler, doğanın içinde keşif yaparken yaban keçileriyle de karşılaşma şansı buluyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP