DOLAR 34,0496 0.08%
EURO 37,9543 0.21%
ALTIN 2.818,91-0,21
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Troya Sergisi ve Kültür Varlıklarının Korunması
23 okunma

Troya Sergisi ve Kültür Varlıklarının Korunması

ABONE OL
31 Ağustos 2024 20:28
Troya Sergisi ve Kültür Varlıklarının Korunması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu:

Milattan Önce (MÖ) 4500 yılına ait, Orta Kalkolitik dönem mermer Kilya tipi idol, geçen yıl Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından lansmanı yapılan eserlerden birisidir. Kaçakçılıkla mücadelede ABD’deki kaçakçılık savcısıyla iş birliği yaptıklarını belirten Mumcu, kaçakçılıkla mücadeledeki başarılarından bahsetti. Bakanlık olarak, yurt dışından getirilen birçok eserin ülkeye kazandırılması için çaba sarf ettiklerini ve bu eserlerin sergilenmesinin büyük bir mutluluk olduğunu vurguladı.

Arkeolog Funda Kumru Koşar:

Kültür varlıklarının ait olduğu topraklardan koparılmasına karşı olduklarını belirten Koşar, kaçakçılıkla mücadelede Türkiye’nin kararlılıkla hareket ettiğini ifade etti. Koşar, serginin kaçakçılıkla mücadelede farkındalığı artırmayı amaçladığını ve Troya’da düzenlenen serginin önemine değindi. Osmanlı döneminde Troya eserlerinin ülkeye iadesi için yürütülen mücadeleleri hatırlatarak, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Bağışçı Onur Özcan Çimen’e Ödül:

Çıplak köyünde bulduğu Roma dönemine ait 2 bin yıllık sikkeyi müzeye bağışlayan Onur Özcan Çimen’e Bakan Yardımcısı Mumcu tarafından tablet bilgisayar hediye edildi. Çimen’in bu tür kültür varlıklarının korunmasına yaptığı katkı takdirle karşılandı.

Program ve Katılımcılar:

“Mülteci Aeneas: Mitlerden Günümüze Göçün İzleri” konulu serginin gezilmesiyle sona eren programa, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı, Troya Müzesi Müdürü, Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı, akademisyenler ve davetliler katıldı. Sergi, Türkiye’nin kültürel mirasına ve kaçırılan eserlerin geri getirilmesine dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP