DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Trakya’da sıcak havadan dolayı arılar zorlanıyor
41 okunma

Trakya’da sıcak havadan dolayı arılar zorlanıyor

ABONE OL
21 Haziran 2024 16:00
Trakya’da sıcak havadan dolayı arılar zorlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya’nın 40 Derece Sıcağında Arılar

Hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükseldiği Trakya’da bal arıları, kovan uçuş tahtası ve peteklerde hızla kanatlarını çırparak kovandaki sıcaklığı düşürmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Arıcılar, sıcak havanın arı popülasyonunu olumsuz etkileyebileceğinden endişe duyuyor.

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan, iklim değişikliğinin arıları olumsuz etkilediğini belirterek, sıcak havanın polen kaynaklarını azalttığını vurguladı. Arıların balın nem oranını düşürmek için ekstra çaba harcadığını ifade eden Çalışkan, özellikle öğle sıcağında dışarı çıkmayan arıların kovan içinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Çalışkan, “Uçuş tahtasının önünde 50 arı hızlıca kanat çırparak kovanın içini havalandırmaya çalışıyor. Sıcak havanın kovana geçmesini engellemek için çuval koyup köpük sıkıyoruz. Ayrıca altı havalandırmalı sandıklar da kullanıyoruz.” dedi.

Sıcak Hava ve Bal Verimi

Arıcı Emrah Akol da sıcak havalarda bal veriminin düşebileceğine dikkat çekerek, arı popülasyonunu korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Akol, sıcak hava koşullarında arıları korumanın önemine vurgu yaparak, arıların yaşam alanlarını mümkün olduğunca serin tutmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP