DOLAR 34,0755 -0.07%
EURO 37,9875 0.07%
ALTIN 2.818,020,08
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Terme İlçesinde Yaşanan Taşkınla İlgili Güncel Durum
34 okunma

Terme İlçesinde Yaşanan Taşkınla İlgili Güncel Durum

ABONE OL
9 Temmuz 2024 19:59
Terme İlçesinde Yaşanan Taşkınla İlgili Güncel Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Temmuz tarihinde Terme ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış sonucu oluşan taşkın felaketi, bölgede önemli hasarlara neden oldu. Yaşanan afet sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi, AFAD, DSİ ve diğer kurumlar hızla harekete geçerek müdahalede bulundular.

Kapanan yolların açılması, dere ve kanal yataklarının temizlenmesi, şehirdeki yağmur suyu taşıma hatlarının kontrol edilmesi ve tarım arazilerindeki hasar tespit çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaşanan taşkın sonrasında bölgede gerçekleştirdikleri incelemeler hakkında bilgi verdi. Kul, özellikle ilçenin doğu ve güney mahallelerinin ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, ekiplerin gece gündüz çalışarak vatandaşların mağduriyetini gidermeye odaklandıklarını ifade etti.

Kul, selin neden olduğu hasarın onarılması için yaklaşık 500 milyon liralık bir maliyetin söz konusu olduğunu ve devletin de bu süreçte ellerinden gelen desteği sağladığını vurguladı.

Terme’nin deniz seviyesine yakınlığı ve küresel ısınmanın etkileri göz önüne alındığında, benzer afetlerle karşılaşma olasılığının arttığını belirten Belediye Başkanı, buna karşı alınması gereken önlemlerin ciddiyetle ele alındığını dile getirdi.

Yaşanan felaketin ardından can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu ifade eden Kul, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP