DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Şuşa’da Global Medya Forumu Toplantısı Gerçekleştirildi
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Şuşa’da Global Medya Forumu Toplantısı Gerçekleştirildi
30 okunma

Şuşa’da Global Medya Forumu Toplantısı Gerçekleştirildi

ABONE OL
21 Temmuz 2024 17:05
Şuşa’da Global Medya Forumu Toplantısı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şuşa şehrinde düzenlenen 2. Global Medya Forumu toplantısında Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC) Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Aliyev, Kazakistan Qazcontent Medya Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bekzat Jüsip, Kırgızistan Milli Haber Ajansı (Kabar) Müdürü Mederbek Şermetaliyev, Özbekistan Haber Ajansı (UzA) Genel Yayın Yönetmeni Durdona Salihova ve Macaristan Haber Ajansı Kreatif Direktörü Robert Karasz bir araya geldi.

Toplantı Katılımcıları ve Konuşmaları

  • AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Aliyev: Türk dünyasının en önemli şehirlerinden Şuşa’da gerçekleşen toplantının tarihi bir olay olduğunu belirtti ve ATNA’nın haber ajanslarının işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.
  • AA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özkır: ATNA’nın kuruluş sürecinde önemli çalışmalar yapıldığını ve Türk dünyası medya kuruluşlarının işbirliğinin artırılması gerektiğini dile getirdi.
  • Kazakistan Qazcontent Medya Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bekzat Jüsip: ATNA’nın Türk ülkeleri medyaları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.
  • Kırgızistan Milli Haber Ajansı Müdürü Mederbek Şermetaliyev: Bölgenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek Türk devletlerinin haber ajanslarının işbirliği yapmasının önemine dikkat çekti.
  • Özbekistan Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Durdona Salihova: ATNA üyeleriyle işbirliğe hazır olduklarını ve bu işbirliğinin Türk dünyası için önemli bir adım olacağını belirtti.
  • AA Stratejik İletişim ve Marka Yönetimi Direktörü Hazal Duran: AA’nın savaş muhabirliği eğitimi konusunda sunum yaptı ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

ATNA’nın Faaliyetleri ve Gelecek Planları

Toplantıda, ATNA Genel Sekreteri Elşen Şahbalayev’in kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdiği ve gelecek planları üzerine yapılan müzakerelerde, ATNA’nın logo ve internet sitesi oluşturulması, haber ajansları arasında ortak eğitim programlarının düzenlenmesi gibi konular ele alındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP