DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Sümbül Dağı’ndaki Mağara Keşfi
1 okunma

Sümbül Dağı’ndaki Mağara Keşfi

ABONE OL
22 Eylül 2024 14:24
Sümbül Dağı’ndaki Mağara Keşfi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sümbül Dağı’ndaki Mağara Doğaseverleri Etkisi Altına Aldı

Kent merkezi yakınlarındaki 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’nın yamacındaki mağara, etkileyici sarkıt ve dikitleriyle dikkat çekiyor. Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD), bu doğal güzelliğin keşfi için heyecan verici bir etkinlik düzenledi.

CİSAD’ın organize ettiği etkinliğe katılan 10 dağcı, Depin bölgesinden başlayıp 2 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından mağaraya ulaştı. İpler yardımıyla inip sürünerek geçtikleri mağarada, sarkıt ve dikitleri görüntüleyen dağcılar, muhteşem manzaralarla karşılaştı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve CİSAD Kurucu Üyesi Naci Ertunç, mağaranın güzelliklerini keşfetmek için teknik tırmanış gerektiğini belirtti. Ertunç, mağaranın turizme kazandırılması için altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Yer altında da ayrı bir dünya olduğunu keşfedebiliyorsunuz. Mağaranın turizme kazandırılmasıyla kentin kalkınmasına da katkı sağlayabiliriz.” dedi.

Etkinliğe katılan dağcılardan Naci Tetik, mağaranın içindeki doğal oluşumların muazzam olduğunu belirterek, diğer doğaseverlere burayı ziyaret etmelerini tavsiye etti. Esat Kılınç ise mağaranın kent için önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, “Mağaranın görüntüsüne hayran kaldık.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte AA ekibi de dağcıların tırmanışını görüntüledi ve bu doğa harikasının keşfi için yapılan çalışmaları belgeledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP