DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Su altında 50 gün aralıksız görev yapabilen TCG Preveze
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Su altında 50 gün aralıksız görev yapabilen TCG Preveze
106 okunma

Su altında 50 gün aralıksız görev yapabilen TCG Preveze

ABONE OL
17 Mart 2024 12:31
Su altında 50 gün aralıksız görev yapabilen TCG Preveze
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Ay, Gür ve Preveze sınıfı olmak üzere 3 farklı sınıftan toplamda 12 denizaltı bulunmaktadır. Bu donanım, bölgedeki en etkin filolardan birini oluştururken aynı zamanda NATO’nun da bu alandaki önemli güçlerinden birini temsil etmektedir.

Envantere alım süreçleri devam eden TCG Piri Reis filoya katılana kadar, filonun en modern üyesi konumunda olan TCG Preveze, “Derinliklerin Efsanesi” mottosuyla görevlerini sürdürmektedir. TCG Preveze, 62 metre uzunluğa ve 6,2 metre yüksekliğe sahip olup dizel-elektrik sistemiyle çalışmaktadır. 4 adet dizel motor ve elektrik bataryalarıyla donatılmış olan denizaltı, daha uzun menzillere yakıt takviyesi yapmadan ulaşabilmektedir.

“Her denizaltıcı subayın hayali…” Gölcük Donanma Komutanlığı’nda konuşlu TCG Preveze (S-353) denizaltısını ve mürettebatın çalışmalarını inceleyen AA ekibi, TCG Preveze Komutanı Deniz Binbaşı Abbas Çolak’ın ifadelerine yer verdi. Binbaşı Çolak, denizaltı komutanı olma sürecinin zorluklarına vurgu yaparken, Türk denizaltı filosunun eğitim ve materyal konularında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ana görevlerinin Türkiye’nin deniz alaka ve menfaatlerini korumak olduğunu vurgulayan Binbaşı Çolak, TCG Preveze’nin herhangi bir ortamda görev yapabilecek bir denizaltı olduğunu ifade etti.

“Dünyanın en sessiz denizaltıları” TCG Preveze Başçarkçısı Deniz Yüzbaşı Kaya Samet Sağlam da Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan denizaltıların teknik özelliklerini açıkladı. Denizaltıların 50 gün boyunca limana uğramadan sualtında harekat yapabildiğini belirten Yüzbaşı Sağlam, dizel elektrikli denizaltıların dünyanın en sessiz denizaltıları olduğunu ifade etti.

Emniyet sistemi açısından personel eğitiminin önemine dikkat çeken Yüzbaşı Sağlam, gemideki sistemlerin 24 saat boyunca takip edildiğini ve emniyetin her zaman öncelikli olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP