DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni ve Kurbanların Defni
30 okunma

Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni ve Kurbanların Defni

ABONE OL
11 Temmuz 2024 17:12
Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni ve Kurbanların Defni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni

Bosna Hersek’teki savaş sırasında Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin kullandığı eski akümülatör fabrikasında gerçekleştirilen anma programına birçok önemli isim katıldı.

  • Katılımcılar: Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic, Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Srebrenitsa Anma Törenleri Organizasyon Kurulu Başkanı Hamdija Fejzic ve diğer siyasi ve vatandaşlar.
  • Duygusal Konuşmalar: Becirovic, Srebrenitsa annelerinin cesaretinden ve mücadelesinden bahsederek, adalet için verdikleri önemli mücadeleye vurgu yaptı.
  • Barış ve Huzur Dileği: Becirovic, Bosna Hersek ve bölge halkları için barış ve huzur temennisinde bulunarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
  • Unutulmamalı: Kavazovic, Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarının unutulmaması gerektiğini ve hala beklenen gerçekler olduğunu belirtti.
  • Motaz Azaiza’nın Mesajı: Filistinli foto muhabiri Motaz Azaiza, Srebrenitsa ve Gazze arasındaki benzerliklere dikkat çekerek duyarlılığa teşekkür etti.

Srebrenitsa Soykırımı Kurbanlarının Defni

Bosna Hersek’in Srebrenitsa kasabasında 1995 yılında Sırp birlikleri tarafından işlenen soykırımda katledilen 14 kurbanın cenazesi, Potoçari Anıt Mezarlığı’nda defnedildi.

  • Katılımcılar: Bosna Hersek devlet yetkilileri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya ve diğer siyasi temsilciler.
  • Cenaze Töreni: Kavazovic tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 14 soykırım kurbanının cenazeleri, yakınları tarafından toprağa verildi.
  • Defnedilen Kurbanlar: Beriz Mujic, Hamed Salic, Hasib ve Camil Efendic kardeşler, Mehmed Krdzic, Sabrija Omic, Musan Siljkovic, Sakib Harbas, Ahmet Jasarevic, Nevres Salihovic, İbrahim Salkic, Midhat Basic, Hajdin Mustafic, Latif Mandzic.
  • Toplam Kurban Sayısı: Bu yıl defnedilen kurbanlarla birlikte soykırımda toprağa verilen kurbanların sayısı 6 bin 765’e yükseldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP