DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Sincan’da Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi
44 okunma

Sincan’da Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi

ABONE OL
14 Haziran 2024 17:50
Sincan’da Doğal Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan İnsani Yardım Tugay Komutanlığı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İnsani Yardım Tugayı Doğal Afetler Arama Kurtarma (DAK) Taburu sorumluluğunda tatbikat düzenlendi. Tatbikata AFAD, Türk Kızılay, UMKE, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sincan Belediyesi ekipleri katıldı.

Senaryo ve Tatbikat Detayları

Tatbikatta İstanbul’da meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depreme yönelik senaryo canlandırıldı. Senaryo gereği, çok sayıda ev ve iş yerinin yıkıldığı, enkaz altında ölü ve yaralıların bulunduğu bir durum simüle edildi. Tatbikat kapsamında helikopterlerle havadan keşif uçuşu yapılarak afet bölgesine hızlı intikal sağlandı.

Arama Kurtarma ve Kurtarma Operasyonu

DAK timi, helikopterlerle afet bölgesine ulaşarak enkaz altında kalanları tespit etti. Arama kurtarma köpekleri ve dinleme cihazları kullanılarak enkaz altındaki yaralı ve kayıp vatandaşlar bulundu. Ekipler, yaralıları hastanelere sevk etti ve hayatını kaybedenlerin cesetlerini tahliye etti.

Açıklamalar ve Eğitim Çalışmaları

Tatbikat sonrasında yapılan açıklamalarda İnsani Yardım Tugay Komutanı Piyade Albay Hikmet Erdoğdu, TSK’nın doğal afetlerde ilk müdahale unsuru olduğunu belirtti. Ayrıca, AFAD’ın “Arama-Kurtarmada Hedef 100 Bin” projesi kapsamında eğitimlerin ve ekip sayısının arttırıldığı açıklandı.

Önlemler ve Mehmetçik Afet Destek Üssü Projesi

Albay Erdoğdu, afet durumlarına karşı alınan önlemlerin artırıldığını ve Mehmetçik Afet Destek Üssü Projesi’nin hayata geçirildiğini duyurdu. Bu proje kapsamında tüm yaşam ünitelerini içeren örnek bir destek üssünün Tekirdağ’da kurulduğu bilgisi paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP