DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Sıcak Hava Uyarıları ve Sağlık Riskleri
45 okunma

Sıcak Hava Uyarıları ve Sağlık Riskleri

ABONE OL
14 Haziran 2024 16:14
Sıcak Hava Uyarıları ve Sağlık Riskleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıcak Hava Uyarıları

Hava Sıcaklığı Artışı ve Sağlık Riskleri

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte sağlık risklerinin de arttığını belirten Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, özellikle astım, bronşektazi veya KOAH gibi akciğer hastalığı olan kişilerde ve kalp hastalarında şikayetlerde artış görülebileceğini vurguladı. Özellikle 10.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Sıcaklık Artışı ve Ölümler

Ölüm Riski ve İklim Değişikliği

Prof. Dr. Köktürk, Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nin verilerine göre son zamanlarda sıcaklıkların rekor seviyede arttığını belirtti. Bunun insan sağlığına ciddi zararlar verebileceğine dikkat çekerek, özellikle risk grubundaki kişilerde sağlık sorunlarının artabileceğini ifade etti. Ayrıca, dünya genelinde yaz aylarında sıcak hava dalgalarının kalıcı bir sorun haline geldiğini ve ölümlere yol açtığını söyledi.

Sıcak Çarpması ve Risk Grupları

Sıcak Çarpması ve Etkileri

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sebahat Genç, sıcak çarpmasının vücudun aşırı ısınması sonucu ortaya çıkan bir durum olduğunu belirtti. Özellikle 50 yaş üzerindeki ve kalp-damar hastalıkları, parkinson, demans gibi rahatsızlıkları olan kişilerin risk altında olduğunu söyledi. Ayrıca, sıcak çarpmasına karşı alınması gereken önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP