DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Seyahatsever Projesi: Gençlerin Yaz Tatili Deneyimleri
30 okunma

Seyahatsever Projesi: Gençlerin Yaz Tatili Deneyimleri

ABONE OL
14 Temmuz 2024 16:03
Seyahatsever Projesi: Gençlerin Yaz Tatili Deneyimleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklaması ve Projenin Başlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Haziran 2022 tarihinde yaptığı açıklamanın ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençlere yönelik başlattığı “Seyahatsever Projesi” büyük ilgi gördü. Proje kapsamında gençlere 81 ilde seçilen GSB yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunulmaktadır.

Projenin İlk Günlerindeki Katılımcı Sayısı

8 Temmuz ile 25 Ağustos arasında uygulanacak projeyle başta İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Mersin gibi şehirlerden kilometrelerce yol kat ederek gelen gençlerin sayısı ilk 6 günde 273’e ulaştı.

Gençlerin Deneyimleri

  • İsa Bingöl: İzmir’den gelen İsa Bingöl, projenin gezmek ve tatil yapmak isteyen gençlere büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Diyarbakır’ı ziyaret ettiği için mutlu olduğunu ifade eden Bingöl, yurtta karşılanmasından ve Diyarbakır’ın güzelliklerinden çok etkilendiğini söyledi.

  • Mustafa Alıcı: Bursa’dan gelen İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Mustafa Alıcı, proje sayesinde konaklama sorunu yaşamadıklarını ve sadece gezmeye odaklandıklarını belirtti. Diyarbakır’ı ziyaret etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

  • İsa Mert: Konya’dan gelen İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisi İsa Mert, “Seyahatsever Projesi” kapsamında Batman’dan sonra Diyarbakır’a geldiklerini ve konaklama sorunu olmadığı için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Sadece gezmek için plan yaptıklarını belirtti.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısının Açıklamaları

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Turgay Sayın, Bakanlığın “Seyahatsever Projesi”nin gençler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, ziyaretçilerin 5 gün boyunca misafir edildiğini ve temizlikten güler yüzlü hizmete kadar her detayın düşünüldüğünü vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP