DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Selimiye Camisi Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
8 okunma

Selimiye Camisi Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
5 Eylül 2024 12:20
Selimiye Camisi Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selimiye Camisi’nin restorasyon çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Kasım 2021’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları, caminin çeşitli bölümlerinde titizlikle sürdürülüyor. Bilim kurulunun denetiminde gerçekleşen çalışmalar, caminin özgün mimarisini koruyarak tarihi dokusunu yenilemeyi hedefliyor.

İç ve Dış Detaylar Titizlikle Restorasyon Ediliyor

Cami içerisinde ve avlusunda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, kurşun yenileme, taş onarımları, minare ve kubbe işlemlerini kapsıyor. Restorasyon süreci adım adım ilerlerken, caminin ziyaretçilere ve ibadete açık kısımları belirli dönemlerde ziyaret edilebiliyor.

İl Genel Meclisi Üyelerinden İnceleme Ziyareti

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve meclis üyeleri, Selimiye Camisi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Gegeoğlu, yaptığı açıklamada Selimiye Camisi’nin Edirne ve Türkiye için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, tarihi ve dini önemine dikkat çekti.

  • Gegeoğlu, Selimiye’nin turistik açıdan önemine vurgu yaparak, caminin eski ziyaretçi yoğunluğunu özlediklerini dile getirdi.
  • Restorasyonun hızla ilerlediğini belirten Gegeoğlu, çalışmaların tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.
  • Gegeoğlu, restorasyonun gelecek yıl bahar aylarında tamamlanması hedeflendiğini ve caminin ibadete açılmasıyla ilgili heyecanlarını paylaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP