DOLAR 34,2608 0.02%
EURO 37,3893 -0.03%
ALTIN 2.917,620,02
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Şehit Ailelerinin Acısı Hâlâ Taze
8 okunma

Şehit Ailelerinin Acısı Hâlâ Taze

ABONE OL
8 Ekim 2024 13:28
Şehit Ailelerinin Acısı Hâlâ Taze
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksekova ilçesine 20 kilometre mesafedeki Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına 9 Ekim 2016’da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda, 10’u asker 18 kişi şehit olmuş, 27 kişi yaralanmıştı.

Hain saldırıda yakınlarını kaybeden aileler, üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen katliamın acısını unutamıyor. Yaşadıkları üzüntüyü ilk günkü gibi yüreklerinde taşıyan aileler, kaybettikleri yakınlarından geriye kalan eşyalar ve fotoğraflarla avunmaya çalışıyorlar.

Kardeşinin Hayalleri Söndü

Saldırıda kardeşini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan Basri Uysal, yaşadığı acıyı unutamadığını ifade ederek, “Kardeşim okusun diye Hatay Dörtyol’da 5 yıl çalıştım. O da 2 yıl boyunca gelip çalıştı. Maddi sıkıntılara rağmen üniversiteyi bitirdi. Kardeşimin hayallerini söndürdüler.” şeklinde konuştu.

Ücretli Öğretmenlik Yapmak İçin Gidecekti

Anne Fehime Uysal, büyük zorluklarla okuttukları oğlunu terör saldırısında kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Olayın yaşandığı sabah ücretli öğretmenlik yapmak için Yüksekova’ya gidecekti. Bir süre sonra olayın yaşandığını duyduk. Sonra hastaneye gittik. Yaralanan oğlum Basri’yi tedavisi için Yüksekova’ya götürdüler. Sonra Oğuz’un öldüğünü anladım.” dedi.

Acılar Taze

Oğlunu kaybeden Perihan Sönmez de acısını “Allah onların belasını versin. Terör saldırılarında 3 yakınımı kaybettim. Bu unutulacak bir olay değil.” sözleriyle dile getirdi.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı’ndan Açıklama

Şemdinli Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Abdulmetin Erden, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa diledi, terör örgütünü lanetledi. Bölge sakinleri olarak terör nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Erden, “Çok şükür son 4-5 yıldır refah, huzur var. Vatandaşlarımız istediği yere huzur içinde gidebiliyor. Şehitlerimizin yeri doldurulamaz. Çok büyük bir acı. Orada kimisi babasını, kimisi annesini, kimisi çocuğunu kaybetti. Tarif edilemez bir acı. Allah ailelere sabır versin.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP