DOLAR 34,2855 0.06%
EURO 37,3761 -0.08%
ALTIN 2.913,26-0,13
İstanbul
18°

AÇIK

12:55

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Sarıyer’deki Şehir İçi Dikey Tarım Tesisi
11 okunma

Sarıyer’deki Şehir İçi Dikey Tarım Tesisi

ABONE OL
5 Ekim 2024 12:17
Sarıyer’deki Şehir İçi Dikey Tarım Tesisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkında 4 girişimci tarafından kurulan şehir içi dikey tarım tesisi, modern tarım teknikleriyle sebzelerin üretimini gerçekleştirmektedir. Bu tesis, değişen iklim koşullarından etkilenmeden yıl boyunca taze ve sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesini sağlamaktadır.

Tesisin kurucu ortağı Halil Beşkardeşler, yaptıkları işin temel amacının şehir tarımını desteklemek olduğunu belirtmiştir. Ürünlerin taze ve besin değeri yüksek olmasını sağlamak için özel bir laboratuvar ortamında üretim yapılmakta ve taze hasat edilen ürünler, restoranlara ve son tüketicilere gruplar aracılığıyla ulaştırılmaktadır.

Bitkilerin verimli bir şekilde yetiştirilmesi için fotosentez gereksinimlerini özel LED aydınlatmalarla karşıladıklarını ve ortam sıcaklığı ile nem seviyelerini sürekli olarak kontrol ettiklerini vurgulayan Beşkardeşler, tesislerinde topraksız tarım teknolojisini kullandıklarını ve bu sayede pestisit veya kimyasal ilaç kullanmadan doğal ve sağlıklı ürünler elde ettiklerini ifade etmiştir.

Tesis bünyesinde marul çeşitleri, kale, pazı, fesleğen, reyhan, kişniş, mizuna, pak choi (Çin lahanası) ve roka gibi birçok yeşil yapraklı bitkinin yetiştirildiği belirtilmiştir. Beşkardeşler, dikey tarım sayesinde daha verimli üretim yapıldığını ve geleneksel tarıma göre su tasarrufu sağlandığını açıklamıştır.

Şehir içinde üretim yapmanın çevresel etkilerini azalttıklarını ve sürdürülebilir bir tarım modeli oluşturduklarını vurgulayan Beşkardeşler, fosil yakıtlı araçlarla ürün nakliyesi yapmadıklarını, pestisit kullanmadıklarını ve su kullanımında büyük tasarruf sağladıklarını belirtmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP