DOLAR 33,9486 -0.16%
EURO 37,8095 0.24%
ALTIN 2.736,540,31
İstanbul
26°

AÇIK

19:38

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Şanlıurfa’da Tarihi Harran Ulu Cami Ziyarete Açıldı
29 okunma

Şanlıurfa’da Tarihi Harran Ulu Cami Ziyarete Açıldı

ABONE OL
2 Temmuz 2024 14:25
Şanlıurfa’da Tarihi Harran Ulu Cami Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı hasarların giderilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Harran Ulu Cami’de restorasyon ve çevre düzenlemesi yapıldığını belirtti. Aslan, yapılan çalışmalar sonucunda caminin ziyarete açıldığını ve ziyaretçilerin ücretsiz olarak bu tarihi mekanı gezebileceklerini dile getirdi.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal da Harran Ulu Cami’nin restorasyonunun tamamlanarak ziyarete açılmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. Önal, Harran’ın tarihi ve kültürel önemine değinerek, caminin ziyarete açılmasının kent turizmine olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Restorasyonun tamamlanmasıyla ziyarete açılan Harran Ulu Cami’nin ilk ziyaretçilerinden Zeynep Asya Yayla da duygularını paylaşarak, “Bugün buranın ilk açıldığı gün. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 800 yıl sonra ziyarete açılan bu tarihi mekanı gezmek gerçekten büyük bir mutluluk. Harran’ın atmosferi gerçekten çok özel ve etkileyici,” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP