Güne Limonlu Suyla Başlayın: Ramazan boyunca susuz kalan vücudumuz, toksinlerden arınmak için suya ihtiyaç duyar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Su İçmeyi Unutmayın: Gün boyunca 2.5-3 litre su tüketmek önemlidir. Susuz kalmamaya dikkat edin.
Kahvaltıyı Atlamayın
Protein Ağırlıklı Kahvaltı: Yumurta, zeytin, az yağlı peynir gibi protein kaynaklarına ek olarak bol yeşillik tüketmeye özen gösterin.
Unlu Mamulleri Sınırlayın: Kahvaltıda tercihinizi tam buğday veya çavdar ekmeği gibi lifli ekmeklerden yana kullanın. Bal ve reçel tüketimine dikkat edin.
Tatlı Tüketimine Dikkat Edin
Tatlıyı Ana Öğünden Sonra Tüketin: Kan şekerinin dengede kalması için sütlü veya meyveli tatlıları tercih edin. Şerbetli veya hamur tatlılarından uzak durun.
Porsiyon Kontrolü Yapın: 2 top dondurma, 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. Tatlıları ana öğünlerden 1.5-2 saat sonra tüketmeye çalışın.
Protein ve Lif İçeriği Yüksek Besinleri Tercih Edin
Bol Protein ve Lif: Ana yemeklerinizde kırmızı ve beyaz eti ızgara, haşlama veya fırında tercih ederek protein alımını artırabilirsiniz. Yanında sebze yemeklerine de yer verin.
Salata ve Yeşillik: Her öğünde bir büyük kase mevsim sebzeleriyle hazırlanmış salata tüketmek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Bitki Çaylarıyla Sindirimi Destekleyin
Nane Çayı: Hazımsızlık, şişkinlik ve mide bulantısına iyi gelen nane çayını özellikle yemek sonrası tüketebilirsiniz.
Nane Çayı Tarifi:
5 yaprak taze nane
2 su bardağı sıcak su
Nane yapraklarını yıkayın ve elinizde ovalayın.
Demliğe nane yapraklarını koyun ve 80 dereceye kadar soğuyan sıcak suyu ekleyin.
15 dakika demlenmeye bırakın ve süzerek servis edin.