DOLAR 34,1956 0.1%
EURO 37,2606 0.25%
ALTIN 2.947,480,38
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Rusya’dan İsrail’in Gazze Eylemlerine Eleştiri
2 okunma

Rusya’dan İsrail’in Gazze Eylemlerine Eleştiri

ABONE OL
17 Ekim 2024 08:05
Rusya’dan İsrail’in Gazze Eylemlerine Eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri’nden İsrail’e Sert Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği eylemleri uluslararası insancıl hukuka aykırı ve ahlak dışı olarak nitelendirdi.

Zaharova, yaptığı açıklamada, “Sivil halka yönelik şiddet ve sivil unsurlara yönelik seçici olmayan saldırılar asla haklı gösterilemez.” ifadelerini kullandı.

  • Gazze’deki saldırıların durdurulması gerektiğini belirten Zaharova, “Bu askeri eylemler sonlandırılmadıkça Gazze’de yaşayanların acıları dinmeyecek.” dedi.
  • Gazze’de yaşanan kriz için “benzeri görülmemiş” ve “yıkıcı” tanımlamalarını yapan Zaharova, Rusya’nın da dahil olduğu birçok ülkenin bölgedeki durumu iyileştirmek için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Amerika’nın Rolü ve BM Güvenlik Konseyi

Zaharova, ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘ndeki (BMGK) tavrını eleştirerek, “ABD ve müttefiklerinin duruşu nedeniyle BMGK’de Gazze ile ilgili net bir karar alınamıyor.” dedi. Ayrıca, Amerikalıların İsrail ve Hamas arasındaki dolaylı müzakereleri teşvik etme çabalarının da başarısız olduğunu vurguladı.

“İsrail, Gazze’yi Yeryüzünden Siliyor”

Orta Doğu’da büyük bir savaş tehlikesi olduğuna dikkat çeken Zaharova, İsrail’in Gazze Şeridi’ni yok etmeye çalıştığını belirtti. “ABD, İsrail’in eylemlerinden en fazla yararlanan ülke.” ifadesini kullandı.

Nükleer Beşli New York’ta Buluştu

Rusya, ABD, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşan nükleer beşli grubunun New York’ta bir araya geldiği bilgisini paylaşan Zaharova, bu toplantının uzmanlar seviyesinde gerçekleştiğini söyledi. Zaharova, Rusya’nın başkanlığını Çin’e devrettiğini ve batılı ülkelerin nükleer tehdidi artıran stratejik riskler yarattığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP