DOLAR 33,9864 -0.05%
EURO 37,8499 0.35%
ALTIN 2.747,580,71
İstanbul
26°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Prof. Dr. Altay: Sıcak Hava İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
  • ADIM HABER
  • Sağlık
  • Prof. Dr. Altay: Sıcak Hava İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
21 okunma

Prof. Dr. Altay: Sıcak Hava İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

ABONE OL
22 Temmuz 2024 12:09
Prof. Dr. Altay: Sıcak Hava İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava koşullarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Sıcak havanın kalp krizi, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Altay, özellikle risk grubundaki hastaların ve yaşlıların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Altay, sıcak havalardaki vücut ısısının dengesizleştiğini ve bu durumun kalp sağlığını doğrudan etkilediğini belirtti. Her bir derece sıcaklık artışının özellikle 65 yaş üstü bireylerde kalp krizi riskini yüzde 2 oranında artırdığını ifade eden Altay, “Sıcaklık arttıkça kalp krizi riski de artmaktadır. Ayrıca hipertansiyon ve ritim bozuklukları gibi sağlık sorunları da ortaya çıkabilmektedir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar bu dönemde özellikle dikkatli olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Altay, sıcak havalardan korunmanın yolları hakkında da önerilerde bulundu. Bol sıvı tüketilmesi, yağlı gıdalardan kaçınılması ve hafif, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini belirten Altay, günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini de ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP