DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

PKK Saldırıları ve Değerlendirme
57 okunma

PKK Saldırıları ve Değerlendirme

ABONE OL
28 Mayıs 2024 11:48
PKK Saldırıları ve Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütü PKK yandaşlarının Belçika, Fransa ve Almanya’da Türk vatandaşlarına ve kurumlara yönelik mart ayındaki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, yaşanan olayların PKK’nın Avrupa’da kamu düzenine tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Olayların Detayları

Fidan, PKK yandaşlarının 24 Mart’tan itibaren Belçika’da Türk vatandaşları ve kurumlarını hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğini ve Fransa’da Türk Kültür Derneği ile Hannover Başkonsolosluğuna yapılan saldırıları aktardı.

Müdahale ve Adli Süreç

Bakan Fidan, saldırıların faillerinin adalete teslim edilmesi ve Türkiye’nin yurt dışındaki misyonlarına yönelik güvenlik tedbirlerinin artırılması için girişimlerde bulunulduğunu belirtti. Ayrıca, Belçika ve Fransa makamlarının PKK terör örgütüne karşı operasyonlarını takip ettiklerini ifade etti.

Diğer Ülkelerin Tepkileri

Almanya Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının Türkiye’ye destek mesajları verdiğine dikkat çeken Fidan, Fransa’da saldırıya karışan kişilerin yakalanarak cezalandırıldığını paylaştı. Ayrıca, PKK’ya karşı Avrupa’da yapılan operasyonları da yakından takip ettiklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP