DOLAR 34,0401 0.05%
EURO 37,9445 0.19%
ALTIN 2.818,16-0,23
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Phoenix Antik Kenti Kazıları Marmaris’te Devam Ediyor
13 okunma

Phoenix Antik Kenti Kazıları Marmaris’te Devam Ediyor

ABONE OL
26 Ağustos 2024 20:39
Phoenix Antik Kenti Kazıları Marmaris’te Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Phoenix Antik Kenti’nde dört yıl önce başlatılan kazı ve yüzey araştırması çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni, Muğla Valiliği ve Marmaris Ticaret Odası’nın destekleriyle sürdürülüyor.

Antik kentin Taşlıca Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları Marmaris Ticaret Odası (MTO) heyeti ziyaret ederek inceledi. Apollon ve İlithiya kutsal alanını gezen heyet, kazı başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asil Yaman’dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Kazı başkanı Yaman, Phoenix Arkeoloji Projesi’nin antik kentin önemli yapılarını gün yüzüne çıkarmak için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, Marmaris’in kültürel kimliğinin korunmasına ve tanıtılmasına katkıda bulunduğunu vurguladı.

MTO Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ise çalışmaların bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimi için de büyük önem taşıdığını dile getirdi. Phoenix kazılarının, Marmaris’in kültür turizmindeki payını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirten Ayhan, projeye emek verenlere teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP