DOLAR 34,0628 -0.08%
EURO 37,9754 0.07%
ALTIN 2.817,750,07
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu’ndan Yeni Yönetmelik Açıklamaları
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu’ndan Yeni Yönetmelik Açıklamaları
32 okunma

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu’ndan Yeni Yönetmelik Açıklamaları

ABONE OL
8 Temmuz 2024 15:04
Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu’ndan Yeni Yönetmelik Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi amacıyla hazırlanan yeni yönetmelik hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Serdar Tepeöz, özellikle 2016 yılında yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği sonrasında sınavın tek bir parkurda gerçekleşmesinin sürücü adaylarının parkur alanını ezberlemesine neden olduğunu belirtti. Bu durumu göz önünde bulundurarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yeni yönetmelikte iki farklı alternatif parkurun bulunmasını sağladıklarını aktardı. Tepeöz, bu değişiklik sayesinde kursiyerlerin daha iyi öğrenmelerini ve daha fazla araç kullanmalarını sağlayarak eğitimin kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Tepeöz ayrıca yerli araç Togg’un yollarda yer almasıyla birlikte elektrikli araçlara yönelik düzenlemelerin de yapılacağını vurgulayarak, “Yeni yönetmelikle elektrikli araçlarla yapılan sınavlarda da uygunluk sağlanacak. Örneğin, yerli araç Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü olmadığı için bu duruma uygun şekilde sınavlar düzenlenebilecek. Bu sayede teknolojiye uyum sağlayarak sürücü adaylarının becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Engelli kursiyerlerin de yeni yönetmelik kapsamında kendi araçlarıyla sınava girebileceğini belirten Tepeöz, ayrıca muvazzaf askerler, hamileler ve hastalara yönelik özel düzenlemelerin de yer alacağını ifade etti. Bu grupların hak kaybı yaşamaması adına özel durumları dikkate alınarak sınav süreçlerinin devam edeceğini vurguladı.

Son olarak Tepeöz, yazılı sınavı geçtiği halde direksiyon sınavında defalarca başarısız olan kursiyerler için de düzenlemenin söz konusu olduğunu aktararak, “Kursiyerlerin yazılı sınav hakkı 3 yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre içinde başka bir kursa kaydolan kursiyerler, direksiyon eğitimini alıp sınava girebilecekler. Böylelikle kursiyerlerin sürücülük becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP