DOLAR 34,0123 0.31%
EURO 37,8840 0.67%
ALTIN 2.821,170,43
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Obezite Tedavisinde Cerrahi Müdahalenin Yeri
149 okunma

Obezite Tedavisinde Cerrahi Müdahalenin Yeri

ABONE OL
10 Mart 2024 00:44
Obezite Tedavisinde Cerrahi Müdahalenin Yeri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Obezite tedavisinde cerrahi müdahalenin son çare olması gerektiğini belirten uzmanlar, hastaların öncelikle yaşam tarzını değiştirmesi gerektiğini vurguluyor. Dünya Sağlık Örgütü obezitenin artan bir sorun olduğunu belirtiyor.

Hızlı Kilo Verme Riskleri

Hızlı Kilo Verme Riskleri

Obez hastaların hızlı kilo vermek adına cerrahi müdahaleyi tercih etmeleri, geri kazanım riskini artırabilir. Cerrahi yöntemlerin beraberinde getirebileceği komplikasyonlar arasında taşikardi, fistül, kanama, fıtıklaşma gibi durumlar bulunmaktadır.

Seçilecek Tedavi Yöntemi

Seçilecek Tedavi Yöntemi

Obezite tedavisinde her bireyin farklı ihtiyaçları olduğundan standart bir “Zayıflama Yöntemi”nin olmadığı belirtiliyor. Tedaviye başlamadan önce hastaların riskleri ve yan etkileri ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Yaşam Tarzı Değişikliği

Obezite tedavisinde en önemli hedefin yaşam tarzını değiştirmek olduğu vurgulanıyor. Kademeli tedavi, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, egzersiz yapılması gibi adımların başarılı kilo kaybı sağlamada önemli rol oynadığı belirtiliyor.

Kilo veremeyen hasta yoktur, kilo vermek sadece zaman alır: Seçilen tedavi yöntemi hastanın durumuna en uygun şekilde belirlenmeli ve hastaya uygun olan yöntemle tedaviye başlanmalıdır. Tedavi sürecinde hastanın uyumu ve motivasyonu sağlanarak başarılı sonuçlar elde edilmesi hedeflenmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP