DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Norveç Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Tepki ve Norveç’in Filistin’i Tanıma Kararı
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Norveç Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Tepki ve Norveç’in Filistin’i Tanıma Kararı
25 okunma

Norveç Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Tepki ve Norveç’in Filistin’i Tanıma Kararı

ABONE OL
9 Ağustos 2024 11:01
Norveç Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Tepki ve Norveç’in Filistin’i Tanıma Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norveç Dışişleri Bakanı’ndan İsrail’e Tepki

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsrail’in Filistin Devleti’ni tanıyan Norveç’in Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin akreditasyonunu iptal etmesine sert bir şekilde yanıt verdi.

Eide, İsrail’in aldığı bu kararın Norveç’in Filistin halkına yardım etme kabiliyetini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, bu adımın aşırı ve diplomatik ilişkilere zarar veren bir eylem olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in bu kararının iki devletli çözüme karşı olduğu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Diplomatların çalışmalarını engellemenin ciddi bir durum olduğunu vurgulayan Eide, Norveç’in temel önceliğinin barış ve Orta Doğu’daki çatışmalara diplomatik bir çözüm bulunması olduğunu belirtti.

Eide, “Bugün alınan kararın Netanyahu hükümeti ile ilişkilerimiz açısından sonuçları olacaktır. Şimdi Netanyahu hükümetinin yarattığı bu duruma karşılık vermek üzere Norveç’in ne gibi tedbirler alacağını değerlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Norveç’in Filistin’i Tanıma Kararı

28 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıdığını duyuran Norveç, bu adımının ardından İsrail’in tepkisini çekmişti. İsrail, Filistin devletini tanıyan Norveç’teki büyükelçiliğin akreditasyonunu iptal etmişti.

Norveç’in Filistin devletini tanıma kararı, İrlanda ve İspanya ile eş zamanlı olarak alınmıştı. Bu kararla birlikte Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146’ya yükselmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP