DOLAR 34,1786 0.04%
EURO 38,2452 0.19%
ALTIN 2.899,01-0,72
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Narin: Türkiye Geneli Rehabilite Edilmiş Maden Sahaları ile Madencilik Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Tespiti Projesi
  • ADIM HABER
  • Ekonomi
  • Narin: Türkiye Geneli Rehabilite Edilmiş Maden Sahaları ile Madencilik Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Tespiti Projesi
4 okunma

Narin: Türkiye Geneli Rehabilite Edilmiş Maden Sahaları ile Madencilik Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Tespiti Projesi

ABONE OL
26 Eylül 2024 11:35
Narin: Türkiye Geneli Rehabilite Edilmiş Maden Sahaları ile Madencilik Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Tespiti Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA muhabiriyle yaptığı röportajda Narin, 2 yıl önce başladıkları Türkiye Geneli Rehabilite Edilmiş Maden Sahaları ile Madencilik Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Tespiti Projesi (TÜRMES) kapsamında, maden şirketleri tarafından gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmalarını inceliyor. Amacı, insansız hava araçlarıyla tespit edilen bilgileri kullanarak dikilen ağaç sayısı, türü, alan miktarı ve sahanın kullanım durumu gibi detayları kamuoyuna aktarmak.

Rehabilite Edilen Alanlar ve Fidan Dikimi

Proje kapsamında 44 ildeki 108 maden sahasında 8 bin 830 hektarlık alana toplam 20 milyon 428 bin fidan dikildiği belirtiliyor. Narin, Türkiye’deki güzel rehabilite örneklerinin kamuoyunda yeterince tanıtılmadığına dikkat çekerek, TÜRMES projesiyle bu sahaları tespit edip madencilik sektöründeki çevre hassasiyetini vurgulamayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Çeşitli Kullanım Alanları

Rehabilite edilen alanlarda zeytin, incir, ceviz, üzüm, lavanta gibi ürünlerin yetiştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığı ve bu ürünlerin ekonomiye katkı sağladığı belirtiliyor. Ayrıca, sahaların farklı amaçlarla kullanılabildiğine örnek olarak, tuz ocağının müzeye, eski kalker ocağının millet bahçesine dönüştürüldüğü örnekler veriliyor.

Tespit Edilen Sahaların Kamuoyuna Sunumu

Projenin hedefinin 81 ilde rehabilite edilen sahaların kayıt altına alınması olduğu vurgulanıyor. TÜRMES Bilgi Haritası adıyla kamuoyuna sunulan tespitlerin periyodik olarak güncelleneceği ve değişimlerin takip edileceği belirtiliyor.

Narin, projeyle ilgili sektör paydaşları ve kamuoyundan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ediyor. Bakan Alparslan Bayraktar’ın çevre ve madencilik konusundaki vurgularına atıfta bulunarak, projenin önemine dikkat çekiyor ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP