DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:08

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Muş’ta Nilüferlerin Bulunduğu Gölette Koruma Çalışmaları Başlatıldı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Muş’ta Nilüferlerin Bulunduğu Gölette Koruma Çalışmaları Başlatıldı
28 okunma

Muş’ta Nilüferlerin Bulunduğu Gölette Koruma Çalışmaları Başlatıldı

ABONE OL
19 Temmuz 2024 18:10
Muş’ta Nilüferlerin Bulunduğu Gölette Koruma Çalışmaları Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Kumlukıyı Göleti’nde nilüfer çiçeklerinin varlığını tespit etti. Bölgenin “kesin korunacak hassas alan” olarak tescillenmesi için çalışmalara başlandı. Vali Avni Çakır, bölgenin bir flora cenneti olduğunu belirterek, nilüferlerin dünyadaki en temiz çiçeklerden biri olduğunu kaydetti.

Çakır, “Nilüferlerin ana vatanı yağmur ormanları olmasına rağmen, soğuğa dayanıklı olan bu bitkiler Kumlukıyı Göleti’nde de yetişiyor. Estetik görüntüsü ve sembolik anlamıyla önem taşıyan nilüferlerin varlığını tespit ettiğimizde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kayıt ve tescil işlemlerine başlayacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise bölgenin korunacak hassas alan olarak belirlenmesi için adımlar atacak” dedi.

Nilüferlerin sadece Bitlis, Denizli, Bolu, Konya ve Kahramanmaraş gibi illerde değil, Muş’un Kumlukıyı Göleti’nde de bulunduğunu belirten Çakır, koruma çalışmalarının önemine vurgu yaparak, jandarma ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personelinin denetim ve kontrol faaliyetlerini sıklaştıracağını ifade etti.

  • Çalışmaların devamında, bölgeye gözlem noktaları oluşturularak vatandaşların ziyaret edebileceği alanlar hazırlanacak.
  • Ayrıca, bölgenin fotoğraflanması için gerekli altyapı çalışmaları da yapılacak.

Çakır, “Bu değerli bitkilerin korunması ve bölgenin doğal güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılması için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP