DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:48

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Kişi Hayatını Kaybetti
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Kişi Hayatını Kaybetti
17 okunma

Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Kişi Hayatını Kaybetti

ABONE OL
11 Ekim 2024 13:35
Milton Kasırgası Florida’yı Vurdu: 14 Kişi Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzyılın Kasırgası: Milton

Washington Post gazetesinin haberine göre, yüzyılın kasırgası olarak adlandırılan Milton, Florida eyaletinde büyük yıkıma yol açtı. İlk belirlemelere göre, 14 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

Kategori 5’ten Kategori 3’e Düşüş

Denizde iki kez 5. kategoriye kadar yükselen Milton Kasırgası, Florida kıyılarına 3. kategori olarak ulaştı. Kasırga, eyalet genelinde şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar getirdi, birçok bölgede hortumlar oluştu.

Yetkililerin Uyarıları

Yetkililer, kasırganın geçişinin ardından sel tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Resmi Açıklamalar

ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, kasırga sonrası durumun ciddiyetini belirterek, “Ölü sayısının artmasını önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, korkunç bir kasırga ve hortumların vurduğu bir durumla karşı karşıyayız.” dedi.

Florida Valisi Ron DeSantis, 2,5 milyondan fazla kişinin etkilendiği elektrik kesintilerini gidermek ve yıkımların enkazını temizlemek için çalışmalar başlattıklarını belirtti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştüğünü ve destek sözü aldıklarını ifade etti.

Havalimanlarında Durum

Yetkililer, eyaletteki havalimanlarında cuma sabahı itibarıyla uçuşların kademeli olarak başlatılacağını duyurdu.

Geçmiş Kasırgalar ve Milton’un Gücü

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi’nde güçlenerek Florida’ya yaklaşan Milton Kasırgası’nın son 100 yılın “en güçlü” kasırgası olabileceği uyarısında bulunmuştu. Başkan Joe Biden, “Milton, yüzyılın kasırgası gibi görünüyor.” diyerek durumu özetlemişti.

Milton Kasırgası, kısa süre önce Florida’yı vuran ve 227 kişinin ölümüne neden olan Helene Kasırgası sonrasında geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP