DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Milli Mobil Hız Tespit Sistemi Yurt Dışına Açıldı
36 okunma

Milli Mobil Hız Tespit Sistemi Yurt Dışına Açıldı

ABONE OL
30 Haziran 2024 15:52
Milli Mobil Hız Tespit Sistemi Yurt Dışına Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de geliştirilen ve Jandarma birimleri tarafından kullanılan milli mobil hız tespit sistemi, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve bir Türk cumhuriyetine ihracat başarısı elde etti. MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ, Teknopark Ankara’da faaliyet göstererek saha ve trafik güvenliği alanlarında hizmet veriyor. Yurt dışından temin edilen cihaz ve ekipmanlara alternatif geliştiren MESAN, geliştirdiği çözümü patente de tescillemiştir.

Medar MTS: LiDAR Tabanlı Mobil Hız Tespit Sistemi

MESAN Genel Müdürü Mustafa Ünlü, Medar MTS’nin LiDAR (lazer) tabanlı bir mobil hız tespit sistemi olduğunu belirtiyor. Bu sistem araç üzerinde, yol kenarında tripod üzerinde ya da bir direk üzerinde kullanılabilmektedir. Özellikle Jandarma Genel Komutanlığı trafik timleri için geliştirilen bu sistem, ülke genelinde 81 ilde aktif olarak kullanılmaktadır. LiDAR teknolojisinin tercih edilme sebebi ise daha keskin veriler sunması ve araçları doğru şekilde ayırt edebilmesidir.

Yapay Zeka Destekli Çözüm Patent Aldı

MESAN tarafından geliştirilen hız tespit sistemi, yapay zeka destekli bir çözümle güçlendirilmiş ve mayıs ayında patent almıştır. Bu çözüm, araç izleme ve araç sınıflandırma alanında da gelişmiş özelliklere sahiptir. Ürünün patent alması, Türkiye’deki ilk ve tek patente sahip hız tespit sistemi olmasını sağlamıştır.

Yeni Ürünler ve İhracat Hedefleri

MESAN, AR-GE çalışmaları kapsamında trafik güvenliği alanında ürün yelpazesini genişletmeye devam etmektedir. 2025 yılında duyurmayı planladıkları 2 yeni ürün ile yurt dışı pazar paylarını artırmayı hedeflemektedir. Şirket, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlara yenilikçi çözümler sunmaya devam ederken, ihracat faaliyetlerini de sürdürmektedir.

Yakın Zamanda Yeni Müşterilerle Genişleyecek

MESAN Genel Müdürü Mustafa Ünlü, şirketin yurt dışı pazarlardaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirtiyor. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve bir Türk cumhuriyetine ihracat gerçekleştiren şirket, 7 farklı son kullanıcı tarafından ürünlerini 4 farklı ülkede kullanılmaktadır. MESAN, yakın zamanda yeni müşterilerle iş birlikleri yaparak büyümeye devam edecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP