DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
27°

AÇIK

13:05

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklamaları
  • ADIM HABER
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklamaları
18 okunma

Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklamaları

ABONE OL
2 Eylül 2024 12:51
Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitap etti. Bakan Tekin, öğretmenlere 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki fedakarlıkları, gayretleri ve emekleri için teşekkürlerini iletti.

Bakan Tekin, okulların ve eğitim sisteminin kısa vadede çözülmesi gereken sorunlarıyla ilgili yoğun istişareler yapıldığını ve çeşitli mevzuat değişikliklerine gidildiğini belirterek, bu değişikliklerin okul yöneticileri tarafından öğretmenlerle paylaşılacağını ifade etti.

Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için illere gönderilen dört farklı genelgenin önemine vurgu yaparak, bu genelgelerin ayrı ayrı gönderilmesinin farkındalık oluşturmak amacıyla olduğunu belirtti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Bakan Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında gündeme aldıkları üç önemli başlığı öğretmenlerin desteğiyle hayata geçirmek istediklerini belirtti. Bunlar arasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin en iyi biçimde uygulanması için alınması gereken tedbirlerle ilgili hükümlerin olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin, mesleki ve teknik eğitim konusunda da atılımların devam edeceğini ve bu alandaki politika belgelerinin önemine değindi. Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin yayımlanmasıyla sektörün işbirlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Okul Aile İşbirliği ve Velivizyon Platformu

Bakan Tekin, okul ve aile işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, öğrencilerin gelişiminde velilerin rolünün büyük olduğunu ifade etti. Velivizyon platformunun okul aile işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir platform olduğunu belirterek, velilerin bu platformu takip etmelerini önerdi.

Öğrenciler için öğretmenin öneminden bahseden Bakan Tekin, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, eğitimde başarının birlikte çalışarak sağlanabileceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP