DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Mardin Müzesi: Tarihi Eserler ve Medeniyetler
43 okunma

Mardin Müzesi: Tarihi Eserler ve Medeniyetler

ABONE OL
19 Haziran 2024 15:38
Mardin Müzesi: Tarihi Eserler ve Medeniyetler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mardin Müzesi Hakkında Genel Bilgiler

Mardin’de farklı din, dil ve kültüre sahip insanların bir arada yaşadığı kentte, 129 yıl önce inşa edilen tarihi yapıda hizmet veren müze, geçmişe ait önemli eserleri bünyesinde barındırıyor. Geleneksel Mardin evi mimarisinin tüm karakteristik özelliklerini taşıyan 3 katlı müzede, 47 bine yakın tarihi eserden 1694’ü sergileniyor.

Müze İçerisindeki Eserler ve Medeniyetler

Mardin Müzesi, tarihi çağlar ve Asurlar, Sümerler, Roma, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlerin kentte bıraktığı izleri barındırıyor. Mozaikler, yazıtlar ve diğer çeşitli eserlerle ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunuyor.

Ziyaretçi ve Hedefler

Müze ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırmayı hedeflerken yıllık 85 bin ziyaretçiyi 100 binlere ulaştırmayı planlıyor. Mardin Müzesi, ziyaretçilere kentteki medeniyetlerin izlerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Ziyaretçi Yorumları

  • Saide Sönmezsoy Akan: “Mardin Müzesi’nde inanılmaz eserler var. Tarihi dokusuyla beni etkiledi.”
  • Nihat Korap: “Mardin Müzesi’ni büyük bir keyifle gezdik. Tarihi eserleri koruma ve sergileme konusunda önemli bir yer.”
  • Gülfem Beyaz: “Mardin Müzesi, kentin merkezinde bulunan ve tarihi eserleri sergileyen önemli bir nokta. Gezilmesi gereken bir yer.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP