DOLAR 34,1834 0.05%
EURO 38,3106 0.37%
ALTIN 2.903,24-0,57
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kurt Tepesi’ndeki Eşsiz Ev
5 okunma

Kurt Tepesi’ndeki Eşsiz Ev

ABONE OL
29 Eylül 2024 14:10
Kurt Tepesi’ndeki Eşsiz Ev
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derebağ Belediyesi ve bir iş insanının destekleriyle 2013 yılında, 2 bin 400 rakımda, uçurumun kenarına ilçe halkınca imece usulüyle yapılan ev, ziyaretçilerini büyüleyen bir yapıya sahip.

Evde mutfak, 2 oda, banyo ve tuvalet bulunmakta. Ayrıca çatıya kurulan güneş enerji sistemi ve Aladağlar’dan gelen kaynak suyuyla çevreci bir yapı oluşturulmuş.

Uçurumun kenarında konumlanan ev, aşağıdan ve kuş bakışıyla izlendiğinde muhteşem bir manzaraya sahip. Evin bulunduğu konumdan, İç Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes’e kadar uzanan görkemli bir manzara izlenebiliyor.

Dağcı Zafer Erdoğdu, evin manzarasının kendisini de büyülediğini belirtiyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarla evin tanınırlığının arttığını dile getiriyor.

  • Uçurum kenarına inşa edilen ev, bakarken bile insanın içini ürpertiyor. Havası da oldukça temiz ve ferah.
  • Manzarasıyla dikkat çeken evden Yeşilhisar, İncesu, Develi ve hatta Erciyes Dağı’nın tepesi görülebiliyor.
  • Gece konaklamalar için de güvenli bir ortam sunan ev, Derebağ köyünden arabayla yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla ulaşılabilir.

Dağcılar için önemli bir konaklama noktası olarak hizmet veren ev, ziyaretçilere unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor. Sabahları yapılan yürüyüşler ve tırmanışlar, konaklamayı daha da keyifli hale getiriyor.

Dağcı Yusuf Alkan, evde dinlenip manzaranın keyfini çıkardıklarını, mangal yaktıklarını ve demlenmiş çay eşliğinde stres attıklarını belirtiyor.

  • Zirvenin ilçeye değer kattığını ifade eden Alkan, cam seyir terası gibi bir ek yapının Kurt Tepesi’ne yakışacağını düşünüyor.
  • Ev, herkese açık olup ihtiyaç duyan herkesin kapısının her zaman açık olmasıyla öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP