DOLAR 34,0860 -0.01%
EURO 37,9954 0.23%
ALTIN 2.818,670,10
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:32

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kurban Satış Pazarlarında Son Durum
44 okunma

Kurban Satış Pazarlarında Son Durum

ABONE OL
18 Haziran 2024 16:32
Kurban Satış Pazarlarında Son Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentteki kurban pazarlarında, büyükbaş hayvanların çoğunluğu satıldı, ancak küçükbaş hayvan satıcıları hala ellerinde kalan az sayıdaki kurbanlıkları satmaya devam ediyor. Bayramın üçüncü gününde daha uygun fiyatlarla kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, pazarları gezip uygun seçenek arayışında.

Satıcıların Durumu ve Memnuniyeti

Bahçelievler’deki kurban satış noktasında yer alan Zekai Koyuncu, Tokat’tan getirdiği 450 küçükbaş hayvanın tamamını dün öğle saatlerinde satmayı başardığını belirtti. Müşterilerinin memnun kaldığını ve her yıl kendisinden kurbanlık aldığını dile getiren Koyuncu, köyünden hayvan getiren üreticilere destek olunması gerektiğini vurguladı.

Satıcı Enes Genç, Ordu’dan getirdiği 210 küçükbaş hayvanın sadece 30 tanesini satmaya devam ettiğini söyledi. Geçen yıla göre satışların daha hızlı olduğunu belirten Genç, bu yılın verimli geçtiğini ifade etti.

Vatandaşların İzlenimleri

Ahmet Çalışkan, bayramın üçüncü gününde daha uygun fiyatlarla kurbanlık alabileceklerini düşünerek pazara geldiklerini belirtti. Fiyatlarda büyük bir değişiklik olmadığını ifade eden Çalışkan, dini açıdan kurbanlık alıp kesmenin zorunlu olduğunu hatırlattı.

Engin Kılıçarslan ise hisseyle kurbanlık alıp kestiğini ve dini ibadet olarak kesilen hayvanın etini buzdolabına koymak istemediğinden çocukların yemesi için küçükbaş hayvan alacağını söyledi. Anadolu’dan gelen insanları görmek ve bayram havasını yaşamak için pazara geldiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP