DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Kurban Bayramı’nda Hadrianopolis Antik Kenti Ziyaretçilerini Ağırladı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kurban Bayramı’nda Hadrianopolis Antik Kenti Ziyaretçilerini Ağırladı
41 okunma

Kurban Bayramı’nda Hadrianopolis Antik Kenti Ziyaretçilerini Ağırladı

ABONE OL
20 Haziran 2024 11:47
Kurban Bayramı’nda Hadrianopolis Antik Kenti Ziyaretçilerini Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karabük’teki Hadrianopolis Antik Kenti, Kurban Bayramı’nda ziyaretçilerini ağırlayarak tarihle iç içe unutulmaz bir deneyim yaşattı. Antik kent, geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmış ve günümüzde Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Antik Kentteki Kazı ve Restorasyon Çalışmaları

Antik kentte devam eden kazı çalışmaları sonucunda birçok arkeolojik kalıntının gün yüzüne çıktığını belirten kazı başkan yardımcısı Sinan Ekinci, aynı zamanda restorasyon çalışmalarının da titizlikle sürdüğünü vurguladı. Yapıların ve mozaiklerin korunması adına gerçekleştirilen çalışmaların antik kentin özgünlüğünü korumaya yönelik olduğunu ifade etti.

Ziyaretçi Yoğunluğu ve İlgi

Hadrianopolis Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Bayram süresince 10-15 bin ziyaretçiyi ağırlayan antik kentin cazibe merkezi haline geldiğini belirten Ekinci, ziyaretçi sayısındaki artışın kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Bursa’dan ziyarete gelen İsmail Hakkı Yılmaz, antik kentin gelişimini takdirle karşıladığını ve ilçenin kültürel ve ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Ziyaretçi Yorumları

  • İsmail Hakkı Yılmaz: “Antik kentin gün geçtikçe geliştiğini görmek çok güzel. Bu tarihi güzellikleri görmek gençler için harika bir fırsat.”
  • Elif Nur Yılmaz: “Hadrianopolis Antik Kenti’ni ziyaret etmek benim için unutulmaz bir deneyimdi. Bu tür çalışmaların devam etmesi çok önemli.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP