DOLAR 34,1044 0.23%
EURO 37,9632 0.23%
ALTIN 2.812,35-0,44
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA NAMAZ VAKTİ

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan Ordu’daki Tarihi Keşif Hakkında Açıklamalar
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan Ordu’daki Tarihi Keşif Hakkında Açıklamalar
20 okunma

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan Ordu’daki Tarihi Keşif Hakkında Açıklamalar

ABONE OL
11 Ağustos 2024 17:13
Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan Ordu’daki Tarihi Keşif Hakkında Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ordu Müzesi Müdürlüğü başkanlığında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında tarihi bir keşif yapıldığını duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ordu Müzesi Müdürlüğümüzün başkanlığında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında rastlanılan eser, Ordu ilinde açığa çıkarılan ilk in-situ zemin mozaiği olma özelliği taşıyor. Projede çalışan ve kazı ekibimize gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Detaylar ve Tarih

  • Ordu Müzesi Müdürlüğü başkanlığında ve Doç. Dr. Seçkin Evcim’in bilimsel sorumluluğunda gerçekleştirilen kazı çalışmalarında rastlanılan eser, Ordu’da açığa çıkarılan ilk in-situ zemin mozaiği olma özelliği taşıyor.
  • Aziz Konstantin ve Helena Manastırı Kilisesi’nde bulunan in-situ zemin mozaiği, milattan sonra 5 ile 6’ncı yüzyıl arasına tarihlendiriliyor.
  • Üslup ve biçim dikkate alındığında, mozaikteki geometrik ve bitkisel motiflerin Erken Bizans döneminde yaygın olarak kullanıldığı biliniyor.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ordu’da bulunan bu tarihi eserin büyük önem taşıdığı vurgulanarak, keşfin bölgenin tarihi ve kültürel zenginliğine ışık tutacağı belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP